Церква Покрови відзначила 17-річчя: помолилися за мир в Україні і освятили храм

Церква Покрови відзначила 17-річчя: помолилися за мир в Україні і освятили храм
  • У четвер, 14 жовтня християни відзначають велике православне свято Покрови Пресвятої Богородиці.

  • За переказами, в 910 році військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ’я — Константинополь.

  • Жителі візантійської столиці звернулися з молитвою до Богородиці.

  • Вона з’явилася перед людьми та вкрила їх своїм покровом (омофором).

  • Розповідаємо як відзначали свято у церкві Покрови

У церкві Покрови Пресвятої Богородиці проводив Божу службу настоятель храму отець Василь. Він в молитвах до Всевишнього часто просив миру в Україні і просив у Бога здоров’я для наших захисників. Саме День Покрови співпав з Днем захисників та захисниць України і Днем Козацтва.

По завершенню святкової літургії Отець Василь звернувся з вдячністю до парафіян церкви, що вони постійно приходять до храму і тим самим з кожним роком роблять церкву Покрови кращою. Отець Василь нагадав присутнім, що в цей день 17 років тому це було всього лише приміщення. Зараз з допомогою парафіян і небайдужих людей це — храм Божий. Парафіяни отця Василя привітали хлібом, як символом життя. Адже хліб з давніх-давен у великій пошані в народі. Недаремно у молитві до бога «Отче наш…» люди, як великої милостині, просили не позбавити їх хліба, бо він не просто основа життя.

Відео дня

 

Священик подякував за дар Божий і разом з церковним хором заспівали «Многі літа», після чого святий отець окропив свяченою водою всіх присутніх.

Освячення самої церкви, щоб відігнати всяку нечисть від храму, провели на дворі, окропивши стіни храму.

 

Читайте також:

Захисників і захисниць України привітали зі святом. Родзинкою заходу став вальс

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач78

    а за перемогу слабо було помолитись? тільки за мир, "ой не бийте дядя зроблю все що хочете"? да, не той християнин пішов, який раніше був

keyboard_arrow_up