За перейменування парку на Шевченківський

За перейменування парку на Шевченківський

Хочу висловити свою думку з приводу полеміки про перейменування парку ім. О.С. Пушкіна на ім’я Т. Г. Шевченка та встановлення пам’ятника Кобзарю у центральному парку нашого міста Козятин

Справа в тім, що Тарас Шевченко - це наш український пророк, а Пушкін, проти якого я нічого не маю, так як і більшість мешканців, це геній і пророк російського народу. Це все одно, що свою рідну матір любиш, а чужу поважаєш. А різниця між Шевченко та Пушкіним суттєва.

Т. Г. Шевченко, будучи у засланні, не мав змоги ні читати, ні писати, ні малювати. А от Біблію йому дозволили не тільки читати, а й вивчати по всіх лавах і віршах. І вивчивши її досконало, він написав поему “Марія”. Хто ще не прочитав цю поему, знайдіть у “Кобзарі”. А Пушкін на цю саму тему теж написав поему. її назва “Гавриліада”.

Шевченко від своєї поеми “Марія” не відмовився до останніх днів свого життя. А російський поет під тиском царя Миколи-I та його оточення відмовився від “Гавриліади”. Сучасники Пушкіна, поети та письменники, художники та й все прогресивне товариство того часу насміхалося над Пушкіним і засудило його вчинок.

Відео дня

Ось вам і різниця між Шевченком та Пушкіним.

Мати загиблого героя на війні з російським агресором Людмила Кацабіна

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up