1 квітня у всьому світі відзначають День сміху

1 квітня у всьому світі відзначають День сміху

В народі його називають День дурня

З історії це найвеселіший день в році. На жаль, достовірно невідомо звідки пішло свято. Існує багато версій - з Франції, Швеції, Мексики та Англії.

Багато років тому в Європі саме 1 квітня святкували Великдень і День весняного сонцестояння. Всі урочистості супроводжувалися танцями, жартами і сміхом. Тому, згідно з однією з версій, в цей день продовжили веселитися і в сучасному світі.

Друга версія появи свята пов'язана з переходом на Григоріанський календар, запроваджений Папою Римським Григорієм в 1582 році.

Відео дня

Новий рік в середні століття святкувався не 1 січня, а в кінці березня, до того, як в 1563-1564 роках король Карл IX реформував у Франції календар. Тому Новорічний тиждень починався 25 березня і закінчувався 1 квітня. Але в той час не всі місцеві жителі прийняли зміни в календарі і продовжили святкувати Новий рік в кінці березня. А прихильники нового календаря жартували над ними, даруючи дурні подарунки і, називаючи їх квітневими дурнями. Так і з'явилася назва у цього свята!

І вже до 18 століття День сміху набрав обертів. Люди почали придумувати курйозні розіграші, анекдоти, а також було прийнято доручати один друг забавні завдання.

Найвідоміші першоквітневі розіграші вже класифіковані в список 100 першоквітневих жартів всіх часів (The Top 100 April Fool's Day Hoaxes of All Time), серед яких: падіння Пізанської вежі, фоторепортаж про літаючих пінгвінів, приземлення НЛО в Лондоні, перехід на десяткову систему вимірювання часу, зміна числа Пі з 3.14 на 3.0 та інші.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up