10 причин, чому варто завести кота

10 причин, чому варто завести кота

Коти займають особливе місце в житті людей вже тисячі років.

Колись, дуже давно, їм навіть поклонялися, і сьогодні багато хто ставиться до них з великою повагою. Кіт - це не просто клубок шерсті з симпатичною мордочкою. Від них набагато більше користі, ніж просто естетична насолода.

Компанія

Якщо в будинку є кіт або кішка, то людина ніколи не відчуває себе самотньою. Коти - дуже симпатичні створіння, а контакт з ними приносить багато користі. Усім, хто самотній, варто завести тварину. Їх сусідство не тільки скрасить самотність, а й принесе користь вашому здоров'ю.

Аутизм

Було встановлено, що погладжування кота заспокійливо діє на нервову систему дітей, які страждають аутизмом. Ця тварина не тільки буде дружити з дитиною, а й допоможе в лікувальному плані природними методами. Вони будуть разом грати, а проблеми відійдуть на другий план. Учені впевнені в тому, що кіт - це один з найважливіших чинників в лікуванні багатьох хвороб, пов'язаних з нервовою системою.

Відео дня

Терапія котячим муркотанням

Муркотіння кота не тільки заспокоює нерви, а й лікує. Кіт мурчить з частотою від 25 до 150 Гц, яка визнана, як лікувальна для суглобів і кісток. Муркотіння також допомагає зменшити біль, набряки, в лікуванні ран, при пошкодженні м'язів і зв'язок. Муркотіння - це ще один доказ користі від спілкування з котом.

Зміцнюється імунітет

Перш за все, імунітет зміцнюється у дітей. Якщо тварина живе поруч з дитиною з самого народження і росте поруч з нею, то це сприяє зміцненню імунітету. Діти менше хворіють на інфекційні захворювання, менше схильні до алергій і респіраторних захворювань, особливо якщо поруч з котом дитина прожила перший рік свого життя. Суть в тому, що алергени в невеликій мірі тренують імунітет дитини, який виробляє антитіла.

Підняття настрою

Час, проведений з котом чи кішкою, благотворно впливає на настрій. Якщо він пригнічений - варто пограти з котом або просто погладити його. Таким чином, посилюється вироблення серотоніну, який і підніме настрій.

Подолання стресів

Стрес - шкідливий для здоров'я, він призводить до ряду хвороб, наприклад, серцевих захворювань, головного болю, депресій. Якщо поруч живе представник котячого сімейства, то рівень кортизолу в організмі тримається в нормі, таким чином, людина менше підвладна стресам.

Терапевтична користь

Якщо поруч живе кіт, то людський організм виробляє більше окситоцину. Це гормон, який відповідає за почуття любові і довіри. Якщо людина засмучена, її життя котиться вниз, варто звернутися за допомогою до кота.

Знижений рівень холестерину

Відомо, що високий рівень холестерину в організмі призводить до проблем зі здоров'ям, аж до серцевих нападів і інсультів. Знизити ризик допоможе систематичне спілкування з котом, яке благотворно впливає не тільки на нервову систему, а й на рівень вмісту холестерину.

Зниження артеріального тиску

У тих, хто має вдома кота, тиск залишається в нормі, навіть у стресових ситуаціях, чого не можна сказати про тих, у кого тварини немає. Учені довели, що піки артеріального тиску краще контролюються організмом тих людей, які довго живуть поруч з котом. Краще тримати в будинку кота, ніж приймати ліки.

Користь для роботи серця

Якщо в будинку живе кіт, то ризик інсульту або серцевого нападу знижується на 30%. Тварина допомагає боротися зі стресами і заспокійливо діє на нервову систему. Беручи до уваги той факт, що кількість страждаючих від хвороб серцево-судинної патології лідирує серед інших захворювань в світі, то завести кота - це єдиний простий спосіб виправити ситуацію на краще.

Оскар

Безхатченко

Безхатченко

Безхатченко

Безхатченко

Беля

Закоханий Зюзя

Безхатченко

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Павленко

    Обов'язково потрібен кіт
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up