21 січня — День обіймів

21 січня — День обіймів

Свято відзначається переважно в молодіжному та студентському середовищі

Колись, ще в 70-х роках минулого століття у західної молоді виникла ініціатива. Це був якийсь протест на постійно зростаючу напруженість і своєрідна відповідь, яку не просто помітили, а й котра була почута, підтримана і поширилася по всьому світу.

Прості і дружні обійми, позбавлені всякої двозначності, здатні підбадьорити і підтримати, сприяти гарному настрою і внести спокій у буденну суєту. Це своєрідний спосіб психологічної підтримки, який визнаний навіть у строгому науковому середовищі.

День обіймів з точки зору психологів

Відео дня

Медицина дуже позитивно налаштована до свята. Цим масовим явищем всерйоз зацікавилися науковці, що спеціалізуються на психології і тактильних стосунках. У ході проведених ними дослідів і наукових досліджень було виявлено, що обійми, навіть короткочасні, приносять масу користі у фізичному плані. Відбувається підвищення рівня ендорфинів, що знижує больові відчуття. У тих, кого часто обіймають, формується висока стресостійкість. Для дітей важливі обійми – вони виростають добрими і чуйними,

обійми допомагають уникнути паніки.

Якщо говорити про користь обіймів для фізичного здоров’я, то вчені відзначили підвищення активності функціонування головного мозку, значне зміцнення імунітету. Тобто, День обіймів — це значуща користь для організму.

Цікаві факти про День психологічної підтримки

У деяких державах у цей день на вулиці міст виходять навіть політики і представники уряду, щоб обійняти простих громадян, а крім цього – вислухати їхні побажання і претензії. Причому їх не просто вислуховують, а надалі дають своєрідний публічний звіт про те, що було змінено або зроблено за цим «заявками».

Деякі країни навіть потрапили в книгу рекордів, в спеціальний розділ, відведений для Дня обіймів: США – близько 8 000 обіймів на день, Канада і Англія – найтриваліші обійми (більше доби).

Ейнштейн, наприклад, підживлювався енергією в обіймах своєї дружини. Він стверджував, що всього 20 секунд такого проведення часу дають йому сили для активності і нових відкриттів, окриляють його і дарують відчуття польоту, щастя, рятують від страху, втоми, труднощі легко розв’язуються і стають смішними.

 

Від редакції:

Отож, даруйте тепло і любов без приводу: близьким, рідним і зовсім незнайомим людям. Починайте з цього чудового дня!

 

 

Ми запитали у козятинців: " Кого б ви хотіли обійняти в цей день?"

 

Валентина (16), школярка:

— Рідних, друзів та близьких.

Віктор (43), старший оглядач:

— Дружину Ірину.

 

Володимир (53), працівник котельні:

— Рідних та близьких.

 

Денис (22), вантажник:

— Маму й тата.

Інна (38), декретна відпустка

— Родину.

 

Катерина (17), студентка:

— Своїх рідних.

 

 

 

 

 

 
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up