Афганців приїхав вітати народний артист (ФОТО+ВІДЕО)

Афганців приїхав вітати народний артист (ФОТО+ВІДЕО)

Знову з бюджету заплатили, а глядачам не сповістили

15 лютого воїни афганці відзначають день виведення радянських військ з Афганістану. Пройшло 29 років з тих пір, як останній військослужбовець колишнього Союзу  перейшов міст Дружби між містами Хайратон і Термез. В переддень цієї дати в місті пройшов концерт народного артиста України Альберта Салтикова. Він, як колишній військовий і залізничник, має багато друзів в нашому місті. Сам артист подякував за запрошення начальнику локомотивного депо і міському голові. Тільки останній не дуже переймався цього дня талантом запрошеного і навіть не прийшов на зустріч співака і композитора. До речі, саме з нашого міста колишній афганець розпочав свій хіт-парад авторської пісні. Далі в його турне були Полтава, Харків, Тернопіль, Вінниця. Називалася програма авторської пісні “Рідна душа”. До його репертуару входили пісні про кохання, про долі людей і про воїнів афганців. Виконував співак, як власні пісні, так і твори інших композиторів. В дружній привітній атмосфері сплинув час концерту.

В якийсь інший день цей концерт можна було б назвати по-іншому. Адже день виводу військ з Афганістану є й днем скорботи. Війна тривала 3340 днів. З шести сот тисяч військових, які брали участь в бойових діях в  Афганістані, був кожен четвертий українець. Також кожен четвертий від тих, що брали участь в бойових діях був наш співвітчизник. Сім тисяч українців після тієї війни стали інвалідами. Дві тисячі наших громадян залишились в полоні душманів, чи зникли безвісти.

Незадовго до завершення концерту на сцену піднялася Голова Козятинської міжрайонної організації української спілки ветеранів Афганістану (воїнів інтернаціоналістів) Тетяна Драмарецька зі своїм колегою з міста Бердичів Васильом Члеком. Вони вручили гостеві грамоту і розкішний букет гвоздик.

Відео дня

Від редакції: Ми дякуємо Альберту Салтикову за візит до нашого міста і вибачаємося, що міська рада, яка розраховувалася з ним за концерт коштам міського бюджету, не спромоглася зібрати зал глядічів. Міський будинок культури не тільки був напівтеплий, а ще й напівпустий з недоремонтованими стінами. Ганьба.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up