Анатолій Гриценко: Діти мають платити аліменти на утримання батьків?

Анатолій Гриценко: Діти мають платити аліменти на утримання батьків?

Громадяни України повинні платити аліменти на утримання непрацездатних літніх батьків.

Таку заяву зробив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко з приводу заяви міністра.

— Міністр Рева підняв важливе для багатьох людей старшого віку питання, особливо тих, хто має серйозні проблеми зі здоров’ям, але при нинішніх мізерних пенсіях не мають змоги забезпечити своє лікування. Міністр Рева пропонує вирішення проблеми виключно шляхом жорсткого покарання дітей цих батьків - щоб змусити їх платити батькам аліменти. Не всі знають, але закон, нині діючий, того дійсно вимагає. Зокрема Кодекс про шлюб та сім’ю України (статті 90-94) передбачає сплату таких аліментів, в тому числі можливість примусового їх стягнення у судовому порядку.

Але - проблема системна і вона набагато глибша, ніж її бачить міністр Рева. І якщо він хоче дійсно її вирішити, то мав би зрозуміти глибинні причини, створені не людьми, а переважно державою, тобто владою.

Відео дня

Чому в інших країнах ця проблема не така гостра? Чому пенсіонери в Європі не борються за виживання у злиднях, а живуть цікавим повноцінним життям і подорожують світом? Чому там не борються за виживання у злиднях, а так само живуть цікавим повноцінним життям дорослі діти пенсіонерів? Міністр не задумувався? Шкода.

Не про каральні санкції має міністр оголошувати. А як член уряду - про реальні рішення і дії влади по зміцненню економіки, стимулюванню виробництва, підтримці підприємництва, захисту прав власності, виведення економіки з тіні, протидії монополізму, створенню конкурентного середовища, підвищенню купівельної спроможності на внутрішньому ринку, протидії корупції в усіх сферах. Тоді і працюючі діти і не працюючі батьки-пенсіонери зможуть себе забезпечити самостійно, без каральних санкцій з боку держави і без її втручання у родинні стосунки батьків і дітей.

А якщо говорити про моральний, людський аспект проблеми, то батькам треба так виховувати своїх дітей, щоб питання підтримки в старості вирішувалися природно, по-родинному, по-людськи, без втручання держави з її каральними санкціями.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up