АРХІЄПИСКОП ЄВСТРАТІЙ РОЗПОВІВ ЧИМ ЗАГРОЖУЄ РОСІЙСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ ВТРАТА УКРАЇНИ.

АРХІЄПИСКОП ЄВСТРАТІЙ РОЗПОВІВ ЧИМ ЗАГРОЖУЄ РОСІЙСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ ВТРАТА УКРАЇНИ.
Він не заперечуав віри. А його батьки були греко-католиками

Російська православна церква не зможе бути церквою-імперією, якщо втратить Україну, адже в нашій країні знаходиться близько 40% її світової мережі. Таку заяву зробив в ефірі Еспресо.TV прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря)

«Зараз близько 40% світової мережі РПЦ перебуває в Україні. Очевидно, що російська церква буде до кінця прагнути зберегти хоч щось. Але без цих 40% вона вже не буде церквою-імперією, вона буде просто однією з великих церков. Українська церква з часом буде за масштабом дорівнювати РПЦ, а може буде і трохи більше, ніж російська церква », – заявив архієпископ.

На його думку, Томос Українська церква може отримати в Софії Київській. Рішення про Томос приймає Синод як розпорядчий орган, а його найближче засідання призначено на жовтень. Потім скликається собор українських ієрархів, який в присутності спецпредставника Вселенського патріарха обере предстоятеля єдиної церкви. Саме він отримує Томос як документ.

«Швидше за все, отримання томосу буде в Україні. Або Патріарх Вселенський особисто або через свого уповноваженого представника передасть цей Томос і він буде урочисто проголошено. Я думаю, що це буде в Софії Київській », – зазначив Зоря.

Відео дня

Нагадаємо, патріарх Філарет повідомив патріархові Кирилу про розгляд питання про надання Києву автокефалії. Глава РПЦ залишився незадоволений зустріччю Філаретом. 2 вересня на Архієрейському соборі Константинопольської церкви в Стамбулі було прийнято рішення про те, що Константинопольський патріархат може надавати автокефалію церкви, яка про це просить, без будь-яких погоджень.

Крім того, московська церква погрожує вийти з усіх міжнародних угод, пов’язаних з Константинополем. Також московське “митрополітбюро” вийде з усіх міжнародних екуменічних організацій, оголосить учасників цього руху “єретиками” і “розкольниками”. Але найцікавіший пункт: Московський патріархат виступить з пропозицією до російської держави взяти на забезпечення РПЦ.

На данном изображении может находиться: 1 человек, борода и текст

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up