Аврал! Бутильовану воду ніхто не перевіряє!

Аврал! Бутильовану воду ніхто не перевіряє!

Жоден суб’єкт підприємницької діяльності, який займається обігом бутильованої води, за реєстрацією в Держпродспоживслужбу не звертався

Надійшла офіційна відповідь редакції “RIA-Козятин” від керівника Козятинського районного управління головного управління держпродспоживслужби державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (вул. Білоцерківська, 3б, с. Сокілець, 22142, тел. 2-78-39, факс 2-78-39). Питання стосувалося контролю за якістю питної води в місті, а саме води, яку реалізовують у тару споживача на розлив або здійснюють доставку у власних бутлях.

“Згідно з Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» ст. 25 та Наказу № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, — йдеться в повідомленні. — Отже підприємці, які займаються реалізацією бутильованої води в м. Козятин повинні провести обов’язкову державну реєстрацію, про що кожного оператора ринку було повідомлено пам’яткою особисто. На сьогодні жоден суб’єкт підприємницької діяльності, який займається обігом бутильованої води, за реєстрацією не звертався”.            

 Як повідомляє начальник районного управління пан Кравець, “виробництво та/або обіг харчових продуктів, або кормів з використанням незареєстрованої потужності, згідно зі ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» тягне за собою накладання штрафу на юридичних осіб у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб – підприємців – у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

Відео дня

— У зв’язку з численними реорганізаціями контролюючих органів та суттєвими змінами у законодавстві щодо безпечності та якості харчових продуктів, перевірки підприємців, які здійснюють продаж питної води на розлив, Держпродспоживслужбою не проводились, — повідомляє керівник. — А тому ми не володіємо інформацією щодо наявності медичних книжок, договорів на проведення лабораторних досліджень води та ін. У лютому 2018 р. було направлено лист міському голові з пропозиціями створити комісію та організувати проведення комплексних перевірок підприємств питного водопостачання, у тому числі пунктів розливу води. Інспектування суб’єктів підприємницької діяльності, які займаються реалізацією бутильованої води в 2018 році неможлива, так як вони не внесені в річний план здійснення заходів Державного нагляду (контролю), затверджений Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Виходить, поки міська влада створить комісію та проведе лабораторні дослідження води, яку розвозять населенню та продають на розлив, нам, простим смертним, потрібно утриматись від її вживання?

У попередніх номерах, ми публікували інформаційний блог завідувача Козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Леоніда Ящука про стан води в криницях міста. За лабораторними дослідженнями майже у всіх вода не відповідає нормам. Залишилось тільки дві, з яких можна пити воду. Це по вулиці Довженка, 103 та Героїв Майдану, 9. Ну і кому байдуже, що вода не відповідає нормам за загальною жорсткістю, то можуть скористуватися колодязями по вул. Незалежності 19, 7, Грушевського, 23, Винниченка, 43, Шевченка-Підгорбунського, 1, Ватутіна, 48-А.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up