Багатодітна сім’я на грані виживання

Багатодітна сім’я на грані виживання

У родині — дворічна дівчинка-інвалід, яку треба терміново оперувати, а гроші є тільки “дитячі”

Не ледарі, не п’янички

У селі Іванківці живе молода сім’я Юлія та Юрій Бараневичі з трьома маленькими дітьми. Найстаршому Тимуру три з половиною роки, Софійці — два і найменшому Авраму — п’ять місяців. Ця родина унікальна тим, що бідна. Це не ми так подумали чи сказали, це висновок сусідів. Адже, за звичкою чи закономірністю, коли в поле зору газети “RIA-Козятин” потрапляє родина, якій важко живеться, ми завжди спочатку ідемо до сусідів. Саме вони знають ситуацію краще, ніж хто інший.

Ми почули думку трьох сімейних пар, які знають Бараневичів. Усі мають однакову думку, що родина не ледача і не п’яниці. Скоріше, у них на все не вистачає часу і так складається їхня доля. Дітей вони доглядають у міру можливості. Який же то догляд, коли живуть в злиднях.

2-річна Софійка важко хворіє. Потрібно всього 20 тисяч гривень

Так сталось, що ні Юля, ні Юрій гроші не заробляють. Вони доглядають хвору на гідроцефалію  Софійку (водянка головного мозку). Юля часто від’їжджає з дому, в пошуках різних довідок та документів для хворої дитини, аби подавати їх в різні інстанції, з проханням виділити кошти на операцію доньки.

Відео дня

Ситуація може покращитись тільки в тому випадку, коли Софійку прооперують. На це потрібно 20 тисяч гривень. Сума не така вже й велика, тільки не для цієї сім’ї, яка живе практично в борг, взяти кошти. От і звертається мама Софійки до всіх, щоб допомогли їй зібрати гроші на операцію хворій дитині.

Усіх грошей не вистачає навіть хворій дитині

Тато сидить з дітьми. Він ходить на роботу, коли дружина вдома. Тільки така робота на якийсь проміжок часу — коли хто попросить з односельців. На жаль, такі заробітки цього сімейства трапляються рідко.

За словами Юлі, 3 тис. 800 грн чи рівно три тисячі, що отримує вона на дітей, не завжди вистачає навіть для Софійки. Крім ліків, їй потрібні ще й знеболювальні. З харчами перебиваються на одному молоці. Ще одна сусідка дає молоко в борг. Ми з нею поспілкувалися.

— Юля - людина порядна, — каже жінка. — На скільки б не набрала молока, завжди, коли отримує дитячі гроші, відразу розраховується. Та мені не так шкода батьків, як дітей.

Шукаємо лідера громади, який би організував збір допомоги

У розмові із сусідами редакція поцікавилася, чи селом пробували допомогти цій родині?

— Думка така була, — відповідають сусіди. — Та ніхто не хоче брати на себе організаційні питання.

Людей зрозуміти можна. Але, навіщо тоді влада на селі?

Виявляється, пані Юлія і діти прописані в місті. Тому і допомогу просила родина в міській раді. На жаль, нічого не отримали. У сільську раду батько, який прописаний в селі, не звертався. У Фейсбуці відкрити сторінку на збір допомоги не мають змоги, бо немає комп’ютера, інтернету, досвіду.

Звертаємося до всіх бажаючих, щоб допомогти родині волонтерством, відгукнутися. Потрібні активні люди, які організують збір грошей на операцію маленькій Софійці, яку ще можна врятувати. Адже втрачається дорогоцінний час і дівчинка переносить жахливі болі, істерично плаче.

Для всіх охочих переказати кошти на операцію, повідомляємо: номер рахунку 26007055323288 ЄДРПОУ 14360570, код банку 302689. Телефон мами і тата Софійки: 068-775-98-72, 096-588-49-21.

Щиросердечно дякуємо всім добрим, безкорисливим людям, які ніколи не стоять осторонь чужої біди.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Irina Kostyuk

    як можна з сімєю звязатись??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up