«Барселона — клас! Тільки я наш Козятин не проміняю ні на красиві барселонські вулиць, ні на море»

«Барселона — клас! Тільки я наш Козятин не проміняю ні на красиві барселонські вулиць, ні на море»
В Іспанії багато зелені. Розкішні дерева на вулиці своїм гіллям дістають вікна четвертого поверху
  • Пригода. Найкращий відпочинок для Лідії — працювати на власному городі. Любить вона, щоб у неї все було своє. Та ще й, як вона сама каже, без «хімії».
  • А тут племінниця з чоловіком-іноземцем запрошують її поїхати відпочити в Барселону.
  • Відмовлялася, але за тиждень умовлянь все-таки погодилася

Племінниця Лідії, Настя — киянка. Вона вмовила тітку поїхати в Іспанію на відпочинок. Домовилися, що Настя з чоловіком та двома дітьми буде їхати потягом з Києва, а Лідія підсяде до них по дорозі. У подорож вирушили 14 лютого. Чоловік племінниці, Річард, великий мандрівник, тому обрав дорогу до столиці Каталонії з багатьма зупинками. Лідія запам’ятала Чоп, Кошице, Новий Сад.

— Їхали через Словаччину, Угорщину, Румунію, Сербію, Хорватію, Італію, Францію і нарешті — Іспанія. Для мене дорога була важкою в тому плані, що кожного ранку чи ввечері ми переїжджали в інше місто. Ми ще до пункту призначення не доїхали, а мені вже додому хотілося. В Барселону ми приїхали аж на 6-й день, — розповідає козятинчанка.

— Сподобалася Барселона?

Відео дня

— Барселона — клас! Тільки я наш Козятин не проміняю ні на красиві барселонські вулиці, ні на море, ні на їхню чудову природу. Там багато зелені, розкішні дерева на вулиці своїм гіллям дістають вікна четвертого поверху і нікому не приходить у голову їх зрізати. Самі іспанці кажуть, що ці чудо дерева листасті тільки на початку літа, а як сходить спека, то вони стоять майже лисими.  

— Чим ще вам запам’яталася Барселона?

— Запам’яталася тим, що скільки тягнеться вулиця, стільки на ній столиків, щоб посидіти зі склянкою пива чи шампанського. Річард замовляв обидва напої, мені вони не сподобалися, тому що мають смак кислого вина.

— А яке море в Іспанії, ми маємо на увазі відносно дороге чи дешеве?

— На пляжі в Барселоні лежаки платні. Хто прийшов зі своєю накидкою, той може її розстелити і засмагати. З продуктами велика різниця, порівняно з нашими пляжами.  Пиріжки чи варену кукурудзу там, де були ми, не продають. Продають лише ковдри, лежаки.

— Як щодо медичного обслуговування в Іспанії? 

— За обслуговування не знаю. Іспанська кухня майже вся з прянощами настільки, що у мене викликала печію. Річард купив в аптеці препарат, типу нашого «Рені» і заплатив 43 євро. 

— Як до українців ставляться іспанці?

— Я б сказала, неочікувано дуже добре. Ми приїхали в Барселону 20 лютого, а вони вже нам співчували. Коли дізнавалися, що ми з України, казали: «О, Украін, Украін». Після 24 лютого іспанці стали недолюблювати росіян, а представники російської діаспори старалася менше з’являтися у людних місцях. 

В Іспанії все добре та й гріх ображатися, коли поруч з тобою такий як Річард. Він дуже любить українськи кухню, давав кошти на продукти, а я їм готувала.

— А як так сталось, що ви поїхали на відпочинок, на два тижні, а пробули в Барселоні без чогось 4 місяці?

— Перший час дійсно з Україною на виїзд не було ніякого сполучення. Десь через місяць Настя з чоловіком довідалися, що з Барселони ходить автобус на Львів, тільки мені про це не говорили. Коли побачили, що я подумки в Козятині, змилувалися і замовили квиток до Львова.

— Верталися тією ж  дорогою?

— Може й тією, але в дорозі я була трохи менше двох діб. Пам’ятаю, що їхали через Румунію. А вже зі Львова сіла на потяг і приїхала додому.

— Якщо ще Настя з Річардом запросять у закордонну мандрівку, поїдете?

— Можна поїхати на тиждень разом з дорогою, а сидіти там більше тижня не для мене, — сказала Лідія на завершення нашої розмови.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач21

    Да, в Испании нету "городів", у нас же помрут возле картошки и помидоров. Море в Испании сказочное - чистое, тёплое и очень солёное. Продукты достаточно дешёвые, уж точно дешевле чем на козятинском рынке. Испанцы очень доброжелательные, особенно к нам, украинцам. Привет из Валенсии!!! ❤️🇺🇦

keyboard_arrow_up