Байдужі в 1918 уже в 1933 їли своїх дітей

Байдужі в 1918 уже в 1933 їли своїх дітей

Хай би що хто б не говорив, але такий фактор як зміна керівника поліції в Козятинському районі знаково має значення.

Не велика таємниця, що колишній керівник був “взасос” з головою райради (думаю, так і залишився). Ніхто не сумнівається. А багато хто, взагалі, вважали і вважають, що це сприяло розшаруванню громади та опусканню голови райради в сміттєвий бак. Такої нагороди від громади не має жоден керівник району, що там району — всього світу. Це суттєво сприяло не сприйняттю влади і поліції активними людьми громади.
Перші дії новопризначеного якраз і покажуть: поліція залишиться поліцією чи так і плентатиметься апендицитом для не зовсім авторитетних керівників району.
Завдання преси: не прилизувати, а розбурхувати громаду до розбудови відстоювання її інтересів та змушувати владу служити народу. Я точно знаю, що в період війни УПА на теренах Полісся з більшовицькими окупантами таких керівників району, як Мафік та колишній  начальник поліції, не чіпали б. Їх оберігали б тому, що вони реально сприяли розвалу Радянського Союзу. Союз розвалили, слава Богу. Тепер кому ми маємо сприяти і оберігати? Персонам, що знищують незалежну самостійну соборну державу Україну? Якщо революція гідності не завершилась і наш президент не зовсім  наш, тоді слава президенту, що веде таку кадрову політику. Треба молитись за сприяння революційної ситуації в Козятині.
Теми правового безправ’я і бездіяльності поліції на прикладах Махнівської громади описана дуже досконально газетою “RIA-Козятин”. Підтверджено документально журналістськими розслідуваннями. Порушена не одна справа досудового попереднього розслідування. Де все наяву. Місце злочину. Наприклад, вирубка дерев, мільйонна не сплата податків тощо. Справи не рухались. А, може, зрушаться тепер?
А Махнівку як “махали”, так і “махають” і тепер. Подія кричуща, а бездіяльність— злочинна. Поліція мовчить. То що, проблеми немає? А вона є.
І ще одне. Махнівка стала сміттєзвалищем. Масово валяються трупи свиней. Нараховано більше 50 голів. Обстежено прилеглий яр.  Знайдено ще 16 туш. Яр сам по собі прилягає до русла води та майданчика накопичення трупів свиней. Стічні води течуть в русло, а звідти — у річку Гнилопять, Пізніше в Козятин. Громада не мовчить. Звертались до місцевої влади. Там в рот води набрали, не реагують. Спеціалісти кажуть, що здохлі тварини мають ознаки чуми, тому і масова загибель.
Чи це поле для діяльності поліції і нового керівника, якщо підлеглі буксують? Хочемо почути від нього особисто.
Бо ми не можемо бути байдужими. Відомо, що в 1933 році їли своїх дітей, бо були байдужі в 1918...
Влад ЛІСОВИЙ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up