Чемпіон Даниїл Годлевський прагне бути першим

Чемпіон Даниїл Годлевський прагне бути першим

У кожної людини є свій життєвий шлях. І правду кажуть - у житті, як на довгій ниві.

І буває так, що якийсь епізод, якась зустріч змінює долю людини. Тільки сьогодні ми познайомимо читача не з особистістю, яка пройшла великий життєвий шлях, а з підлітком, який тільки цей шлях починає.

З семикласником школи № 2 Даниїлом Годлевським ми познайомились в школі-інтернат-гімназії під час урочистостей до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Тоді він брав участь у спортивних конкурсах і перемагав своїх суперників. Від тренера школяра Володимира Шульги стало відомо, що це триразовий чемпіон України серед спортсменів з обмеженими можливостями організації “Повір у себе”. У той день поспілкуватися з чемпіоном не вдалося. Урочистості затягнулись і діти могли бути втомленими. Та про зустріч зі спортсменом попередньо домовилися. І у вівторок, 30 січня, така зустріч відбулася.

Те що Даниїл став спортсменом, в цьому він дякує своїм батькам, тренеру і долі. Одного дня, ідучи зі школи, учень зустрівся з тренером. Спортивний фахівець запропонував займатися спортом в його групі. Та дев’ятирічний Даниїл не міг вирішувати складне питання без дорослих. Батьки ж віднеслися з розумінням до візиту тренера і погодилися, щоб їхній син займався спортом на вищому рівні.

Відео дня

З тієї пори й почалися перші кроки до великого спорту. У Даниїла є мрія стати учасником Олімпійських ігор. У себе він вірить. Вірить у нього тренер, вірять батьки, вірять друзі. Адже на змаганнях Даниїл завжди прагне бути першим у чесній боротьбі. Якось мені пригадався випадок, коли в одному неофіційному змаганні Даниїл поступився супернику, який вкоротив собі дистанцію. Судді це помітили і перемогу віддали йому. Вручаючи приз справжньому переможцю, суддя Валерій Швець мовив: “У спорті перемагають чесно, тож нагорода твоя.”   

З наступного року в чемпіона збільшиться кількість тренувань. І з дворазових занять на тиждень вони з тренером перейдуть на щоденні тренування. До звичних на змаганнях бігу і метанні м’яча додадуться такі дисципліни, як метання списа, диску, штовхання ядра, а також настільного тенісу.

Крім спорту, в семикласника Даниїла є ще багато позитиву. Він має хороші здібності до навчання. У шкільному колективі має багато друзів. Серед однокласників користується повагою. Із шкільних предметів каже, що всі потрібні. Та уроки біології і української літератури сприймає з великим задоволенням. У вільний час, якого не так багато, любить побути на природі чи поспілкуватися з друзями. Любить подорожувати. По особливому сприймає поїздки на змагання в міста, де ще не був. Прагне відкрити для себе щось нове. Це спортсмен, який розвинений всебічно. І не відомо, чи зустрілися б ми з триразовим чемпіоном України 2015-2017 років, якби школяр не зустрівся з тренером і не став спортсменом. Тож шановні батьки, в кого є схожа ситуація, повірте у своїх дітей.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Богдан Гавловський

    Ви хоча б перевіряєте інформацію, яку опублікуєте?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up