Чому до Козятина не хоче приєднатися ні одна громада

Чому до Козятина не хоче приєднатися ні одна громада

Покращення “в інтересах громади”: радіти чи плакати?

Олів’є з мандаринами з’їли, шампусік випили, Новий рік за обома стилями зустріли, пора на тверезу до нових покращень готуватися. Хто сказав «Жах», у момент мозок промиє відділ внутрішньої політики! Це ще той відділ! Кажуть, САМ має особливу слабкість до нього, тому ледь не щотижня там за закритими дверима дозволяє собі творчий чи то “дєвішник”, чи то «мальчишник». Зрозуміло, щодня ж треба в поті чола  описувати небачені досягнення міської влади! У міського ж голови голова має бути ого! Не тільки, щоб у нею їсти. Ну і пити. Нею ще думати треба! І тут НАШ поза конкуренцією. Уявляєте, який неймовірний інтелект треба мати, щоб  бюджет, спроможний за три-чотири роки профінансувати будівництво водогону, розтринькати  “на те, на се”!

Розчистка снігу перша біля голови

А чого вартий “рік доріг”! Дванадцять мільйонів гривень витратити на ремонт так, щоб  цього ніхто не відчув! Ремонту нема і грошей нема!

Відео дня

Узагалі в нашому місті цікаво жити. Коли випадає сніг, то одразу можна відстежити місце проживання мера і його родини — найперше дорогу і двір розчищають там.  Одразу за цим на кишеньковому радіо повідомляють, що “все окей”. І терпляче чекають відлиги.

А яка котельна працює найкраще? Правильно, та, що обігріває міськраду. Чиновники на чолі з мером, на відміну від деяких садків, кілька разів на день відкривають вікна, щоб провітрити приміщення.

Міська лікарня

До речі, місцеву політику можна передбачати, відстежуючи події в зірковій родині. Поки всі медики в сім'ї мера були працевлаштовані, міський голова спокійно «зливав» залізничну лікарню і відкидав ідею міської лікарні, точніше, ліквідовував створену попередником. Як тільки маман отримала на руки трудову, терміново знадобилася своя лікарня! І як зручно, коли найдорожче в історії міста працевлаштування можна подати під соусом захисту інтересів громади!

Ви ніколи не звертали увагу, що в нашому місті інтереси громади – як опіум для народу. Ними задурманюють, спекулюють, прикривають махінації, непродумані і невиправдані рішення, непрофесіоналізм. Діяти «в інтересах громади» набагато легше, ніж в конкретних інтересах. Збудувати притулок для бродячих собак, наприклад, було б в інтересах безпеки мешканців міста і гуманного ставлення до тварин. Добитися перегляду тарифів на воду було б в інтересах справедливості. Та й самого мера, бо ж він це обіцяв. Збільшити штат двірників і зарплату для них було б в інтересах чистоти міста і соціального захисту цієї категорії працюючих. Розв’язати проблему диму з котельних було б в інтересах здоров’я громадян. А у нас в інтересах громади збільшують штат чиновників, купляють штучні ялинки, «кришують» приватний теплопостачальний бізнес. От якщо ви медсестра, няня в садочку, перукар, техпрацівник – як часто отримуєте премії? У кращому випадку раз на рік? А чиновники на чолі з мером кожного місяця: від 50 до 100 відсотків посадового окладу. А все чому? Правильно, в інтересах громади!

З гарячки майданчики

І знаєте, прикриваючись аморфними інтересами громади, можна непогано влаштуватися. Неважко знайти десяток-другий «однодумців» з таким самим спотвореним уявленням про пріоритети і примітивним баченням вирішення проблем. У результаті – навіть хороші справи робляться, вибачте за прямоту, через дупу.  Візьмемо, для прикладу, дитячі майданчики, які на даний момент є найуспішнішим проектом міського, прости Господи, голови. О-о-о, за кілометр чути, як засичали радники! Ша, прийміть заспокійливе, ніхто не ставить під сумнів необхідність облаштування зон відпочинку для малюків. Справа дійсно потрібна, і в очах мера настільки першочергова, що він ставить майданчики, як з гарячки. Правда, якщо він вірить, що цього буде достатньо для наступних виборів, то йому самому варто ще погратися в пісочниці. Але зараз не про те.

Один з останніх майданчиків морозом і снігом ставили на вулиці Незалежності біля «військового» будинку. Робили це, без сумнівів, в інтересах громади, хоча було б краще, якби це робилося в інтересах здоров’я дітей. Люди зі здоровим глуздом, безперечно, задалися питанням, який, в біса, розумник додумався розмістити майданчик в кількох метрах від дороги з насиченим рухом транспорту? Хіба що той, кому важливіше виставити напоказ «турботу» мера про дітей, ніж подумати про здоров’я тих самих дітей. Дихайте, дітки, вихлопними газами, у нас все найкраще – дітям!

Чисте місто

А щоб ви під час прогулянки не вступили в собаче лайно, комунальному підприємству  «Чисте місто» доручено укласти договір з бродячими собаками щодо нерозміщення ними продуктів життєдіяльності на території дитячих майданчиків.

Ой, а ви звернули увагу, наскільки делікатно наша міська влада рухається в напрямі євроінтеграції! Як? Ви ще не оцінили вигляд нової труби котельної на території лікарні? Та це ж Ейфелева вежа в мініатюрі! Відтепер штанцям міського голови вже не треба буде підсихати після візитів розлючених місцевих активістів, бо на всі закиди: «Чому обіцяне на початок опалювального сезону досі не працює і чадить із старої труби?» - буде аргументована відповідь: «Зате яка оригінальна конструкція! Хіба не варто було почекати?»

Одне дивує: чому при таких «грандіозних успіхах» і «прогресивних покращеннях» громади прилеглих сіл категорично проти приєднання до Козятина? Тут же все робиться в інтересах громади! Ну дійсно, дивні якісь! Це нібито тобі пропонують стати 51-м штатом Америки або, на крайняк, членом Євросоюзу, а ти відмовляєшся. А може, все-таки їм зі сторони видніше?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up