Чому силове тренування ефективніше за аеробне?

Чому силове тренування ефективніше за аеробне?

Привести тіло в гарну фізичну форму можливо тільки при поєднанні збалансованого харчування та регулярного фізичного навантаження. Можна займатися бігом, плаванням, аеробікою, їздою на велосипеді, ходьбою на лижах — це все аеробні навантаження.

Але заняття в тренажерному залі на тренажерах та з вільними вагами (гантелями, штангами) значно ефективніші.

При силовому тренуванні метаболізм підвищується на 15%. Це значно більше, ніж при аеробному, після якого через 40-60 хвилин цей процес закінчується. Силове тренування дає ріст м’язової маси, а значить, йде оновлення клітин. Кожні 10 років людина втрачає від 1 до 2 кілограмів м’язової маси. Ось звідки береться вислів “зсохся на старості років”. Втрата м’язової маси несприятливо позначається на життєдіяльності організму. Адже чим більше м’язової тканини, тим менший ризик набрати “добротний” жировий прошарок. М’язи виділяють тепло й тим самим спалюють калорії. Отже, знижують відсоток жирової тканини й прискорюють інтенсивність обмінних процесів. Тільки не плутайте м’язову масу, яка набута завдяки стероїдам. Тут йдеться про здорові натуральні м’язи. Висновок — чим більше м’язів (натуральних!), тим кращим буде метаболізм. А ті, хто регулярно займається в тренажерному залі або дає будь-які інші фізичні навантаження, не наражають себе на небезпеку з кожним роком додавати вагу. Та й в старості будуть відчувати себе набагато здоровішими й фізично витривалішими.

Але є одне правило: займатися треба не менше 3 годин на тиждень! Інакше не чекайте швидких результатів.

Відео дня

Якщо збираєтесь на тренування, не забудьте поїсти, але обов’язково не пізніше, ніж за годину до фізичних вправ. Тоді в роботу підуть ті вуглеводи, які ви вжили. У іншому випадку, наївшись безпосередньо перед тренуванням, працювати будуть ваші власні калорії. Які ви накопичили рівно стільки, скільки вам потрібно для вироблення енергії та нормальної життєдіяльності організму. У такому разі тренування йде не на користь, а дещо й на шкоду. Після фізичних вправ вживайте їжу через 40 хвилин.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up