Декларації мера зросли зі 160 тисяч до 730!

Декларації мера зросли зі 160 тисяч до 730!

Довершена схема легалізації незаконних доходів?

Рахувати чужі гроші не достойно. Однак за законом державні службовці зобов’язані оприлюднити свої доходи в е-деклараціях, щоб у громадян не виникало сумнівів у їх чесності.

Якщо вірити е-декларації О. Пузиря за 2015 рік, то на посаду міського голови він обирався, будучи бідним, як церковна миша: разом з дружиною він заробив 43515 гривень. Обійняти і плакати –  це трохи більше трьох з половиною тисяч гривень в місяць на сім’ю з чотирьох осіб.

У 2016 році фінансове становище Пузиря значно  покращилося: його дохід склав майже 138 тисяч гривень, ще 22 тисячі – скромний фінансовий внесок дружини.

Відео дня

Е-декларацію за 2017 рік Олександр Дмитрович подав о пів на четверту ранку 31 березня, тобто в останній день передбаченого законом терміну. Видно, мучився в сумнівах. Справа в тому, що за два роки офіційні доходи сім’ї міського голови зросли майже у сімнадцять (!) разів і склали більше 730 тисяч гривень.

Сам Пузир обійшовся міському бюджету в 230 тисяч гривень (це його офіційна зарплата з премією). Майже півмільйона задекларувала його дружина як дохід від підприємницької діяльності. «Ого! - скажете ви. – Це ж на чому можна так піднятися?»

ФОП Ірина Анатоліївна Пузир офіційно зареєструвалася як підприємець 28 квітня 2017 року, тобто свої півлимона вона зрубила всього лише за вісім місяців. І знаєте, на чому вона розкрутилася? Згідно з даними органів державної статистики, основним видом економічної діяльності фізичної особи-підприємця Пузир І.А. є «діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування».

Дуже підозріло, що високооплачуваний підприємницький талант дружини міського голови чомусь прокинувся  в той час, коли тільки німі в нашому місті не обговорюють масштаби відкатів. Дуже підозріло, що за вісім місяців знайшлася клієнтура, охоча заплатити півмільйона гривень підприємцю-початківцю за «консультації з питань оподаткування». І навпаки, дуже ймовірно, що бізнес першої леді – це відмивання грошей, блискуча схема легалізації відкатів і хабарів.

Судіть самі. Існує, наприклад, якась теплопостачальна фірма. Міський голова захищає її бізнес-інтереси, закриває очі на численні проблеми опалювального сезону.  Хіба це не заслуговує вдячності хоча б у нашій національній валюті? Але ж міський голова кришталево порядний, його батьки так виховали. Проте, якщо фірма зробить вигляд, що скористалася неоціненними консультативними послугами дружини мера і перерахує їй енну суму, то навіть в очах правоохоронців це вже буде не відкат, а законний заробіток. Блискуче, чи не так?

Цілком виправданим є припущення, що задекларовані півмільйона – то лише вершина айсбергу. Передбачливе подружжя Пузирів «застовбило» в реєстраційних документах право на «роздрібну торгівлю в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами». Видно, в недалекій перспективі  - власний супермаркет. Але треба буде пояснити, звідки гроші. Ось і приєднався наш мер до незнищенної когорти слуг української корупції, навіть обійшовши їх у винахідливості. Поки нардепи виграють в лотерею і отримують неочікувану спадщину, міський голова як юрист придумав довершену схему легалізації незаконних доходів.

Хочеш отримати підряд на роботи за рахунок міського бюджету – заплати за консультацію ФОП Пузир І.А. Найголовніше, при такій схемі у Пузиря ніякого ризику потрапити в поле зору правоохоронців, настільки все законно. Цікаво, сам додумався, чи хто підказав?

Ось тільки незрозуміло, чому патріот власного міста Пузир зареєстрував бізнес дружини не в Козятині, позбавивши міський бюджет додаткового доходу. Невже тому, що в районі ставка оподаткування нижча?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Микола

    Краще розкажіть про доходи Гвелісіані та його родини, скільки місто втратило за його царювання.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up