День матері у книжковій скарбниці

День матері у книжковій скарбниці

Районна бібліотека зібрала молодь для вшанування жінки

17 травня в Козятинській бібліотеці відбулося свято, приурочене Всесвітньому Дню матері «Нема цвіту кращого від маківочки, нема роду милішого від матіночки». Захід об’єднав учасників з різних шкіл міста та району, студентів залізничного училища, місцевих діячів культури, поетес та декламаторів.

 

З села Махаринці приїхали на цей захід школярі Аліна Мікуліч, Мар’яна Онофрійчук, з Непедівки — Коля Мазур, Ілона Анжуловська, з Миколаївки – Ілона Бальшанек.  

Відео дня

 

Першу школу представили Лілія Коваль, Тетяна Тодчук, Карина Токарчук, Ліза Коваль, Богдана Парубоча, Ірина Бургело, Дмитро Каргальськов. Зі школи №2 прибув на свято Михайло Швець.

 

На заході пролунало безліч чудових українських пісень та віршів про матір.

 

Ведуча, старший бібліотекар Козятинської районної бібліотеки Наталія Горецька, розповіла про історію цього свята, роль образу матері в образотворчому мистецтві та літературі.

 

 

Наталія Горецька, старший бібліотекар ЦРБ

 

— Як відомо, День матері в Україні одночасно є Днем Божої Матері, неньки України і днем мами кожного з нас, — були слова пані Наталії.

 

Відкрила захід поетеса Ольга Балецька з села Широка Гребля своїм дуже гарним зворушливим віршем про маму, її долю та родину. Наталія Горецька декламувала дуже сильний вірш, написаний мамою Антоніною Петрушевич з Махнівки, син якої повернувся з АТО живим.

 

А скільки матерів не дочекались з війни своїх дітей...

 

Потужні емоції викликав і кліп на цю ж тематику до пісні Ані Лорак «Мальви». Його підготувала для цього заходу працівниця бібліотеки Валентина Трайдакало.  

 

Дуже зворушив виступ вчительки української мови та літератури Галини Пасічник. Вона розповідала про свою власну матір, що недавно пішла у вічність.

 

Завершили свято українськими піснями працівники районного будинку культури Володимир Іжицький та Інна Лавренюк.

 

— Любов матері — найбільша коштовність у нашому житті. Це найсвятіше щастя. Повноцінне, спокійне та радісне життя людини, якщо ці два почуття бентежать її думки та вчинки від самого дитинства. Адже мати — сонце нашого життя. Вклоняймося  ж матері роду людського, ім’я якій — Жінка. Миру і щастя дому твоєму, сім’ї твоїй, роду твоєму. Миру і щастя землі, по якій ти ідеш. Нехай любов, дарована дітям, повернеться до матерів сторицею і рясними Божими благами, — такими словами закінчили свято пані Горецька.

 

 

Інна Лавренюк, методист будинку культури

 

 

Галина Пасічник, вчитель української мови та літератури

 

 

Ольга Балецька, поетеса, бібліотекар с. Широка Гребля

 

 

Ілона Анжуловська, с. Непедівка, (5 клас)

 

 

Мар’яна Онофрійчук, с. Махаринці

 

 

Ірина Бургело, 1 школа, 8-Б

 

 

Віталіна Большанек, с. Миколаївка

 

 

Богдана Парубоча, 1 школа, 9-Б

 

Владислав Кірган

 
 
 
 
 
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up