Дітки чекають непутящу матір (фото+відео)

Дітки чекають непутящу матір (фото+відео)

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” повідомили тривожну новину, що в одному селі Козятинського району без догляду батьків залишені напризволяще троє діток дошкільного віку

— Залишені діти без їжі і засобів гігієни! — прозвучало на тому боці слухавки.

Щоб не шокувати читача, повідомляємо, що тривожна звістка не підтвердилася. Телефонувавшій дали не зовсім достовірну інформацію. Та шокуюче повідомлення покликало журналістів у дорогу.

Ми розшукали дітей. І, зробивши власне журналістське розслідування, прийшли до висновку, що єдина основна проблем цих дітей — відсутність мами. До другорядних негараздів відноситься питання дров для обігріву малечі та з ким залишити малюків, коли голова сімейства відбуває на роботу.

Відео дня

Тепер попробуємо розібратися з життям дошкільнят. Татко дітей, яким від п’яти до півтора року, не кидав малечу. Їх залишила тільки “мама”. Вісім місяців тому ця сім’я розпалась. Точніше, “зозуля” знайшла собі іншого, залишивши дітей на батька. Найменшому на той час було тільки півроку. Це якраз той період, що дитя повинно було засипати біля грудей матері. Хай кожен назве таку матір своїм словом. Навіть вовчиця не дозволить собі такого.

Зараз матір схаменулася і ходять чутки, що збирається через суд повернути їх. Та чи вистачить у неї аргументів і чи доведе вона в суді, що у неї прокинувся материнський інстинкт. Скоріше за все, її приваблює допомога на дітей. Як не як, а за кошти допомоги  можна й самій непогані статки мати. Коли б воно було так, як вона думає сказати в суді, то заради дітей вона повернулася б до чоловіка. А, можливо, в цій ситуації від неї вже нічого не залежить. Ми не судді і чужа сім’я, як кажуть, темний ліс.

З самим головою сімейства зустрітися не вдалося. Він, залишивши дітей на дідуся (свого батька), поїхав у пошуках продуктів харчування.

Те, що ми побачили в цей день, свідчило, що, як для батька, діти добре доглянуті. Ці діти краще виглядають, ніж ті, що перебувають з матір’ю нашумілої козятинської родини, що в бруді по вуха. У цих діток чистенькі лиця, охайний одяг, в достатній кількості дитячих іграшок. На столі стояла новорічна ялинка. У будинку чисто.

Родина не самотня, їх провідують представники з сільради. Сільський голова знає, хто залишається з дітьми, коли тато Дмитро від’їжджає на роботу. Як відзначив очільник села, дров вистачає, хай тільки не лінуються пиляти.

— Якщо не знають де пиляти, я покажу, — каже він.

Щодо самих дітей, то в найстаршого Максима добитися виваженої відповіді не вдалося. Він мамку три рази не любить, а раз любить. Бо пам’ятає, що колись серед ночі, коли вона була під градусом, принесла йому йогурт, та бабуся виставила її за двері. Максим знає, що в нього мама погана та він вважає, що хай буде така, ніж немає ніякої. З роками малеча зрозуміє ціну такого материнства. А зараз хочеться мати маму. Ось така логіка покинутого матір’ю п’ятирічного сина...

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up