До запланованої автостоянки в лікарні багато запитань

До запланованої автостоянки в лікарні багато запитань

На сесію міської ради 30 березня, мерією виноситься питання про створення на території колишньої відділкової лікарні автостоянки.

Виявляється, її заплановане розташування — по сусідству з дитячим відділенням. Крім того, повинна передатися земля, на якій знаходиться заклад. Не виключене розміщення інших об’єктів. Яких саме і як вони вплинуть на нормальне функціонування закладу — не відомо.

Журналіст провів опитування на території лікарні з приводу ставлення людей до автомайданчика під вікнами дитячого відділення. Більшість респондентів виступила противниками. Хоча знайшлися і такі, які не на камеру, правда, висловили таку позицію: “Через велику кількість запаркованих на дорозі машин поблизу лікарні, автостоянка потрібна і не важливо, де її збудують”.

Прокоментувати цікаве сусідство запланованої автопарковки газеті “RIA-Козятин” погодився заступник головного лікаря районної лікарні з питань медчастини Ігор Грубеляс:

Відео дня

— Раніше тут знаходилося державне підприємство лікувальний заклад “Відділкова лікарня ст. Козятин”. У процесі його ліквідації, старі приміщення разом з землею передали на обласну раду. Коли вже було прийнято рішення переходу з однієї бази на іншу, то за законом, повинна передатися земля того закладу, який під ним знаходиться. Наразі міська рада планує зробити реконструкцію дороги через територію лікарні, якою автівки будуть рухатися вздовж лікарні, заплановано будівництво парковки. Цього не можна робити згідно з нормами санітарно-епідеміологічного режиму, норм Державного будівництва. Згідно з нормативними документами, на території лікарні лікувальні корпуси мають бути розташовані на відстані не менше 30 метрів від дороги. Повинні бути зелені насадження, які зменшуватимуть шум зі сторони дороги для пацієнтів, для їх комфортного перебування. Інше: паталогічне, анатомічне відділення має бути розташоване поза межами установи з іншої сторони дороги. Існують ситуації, коли доводиться нести на утилізацію біологічний матеріал саме в приміщення моргу, який згідно з задумами реформаторів має знаходитися на протилежній стороні дороги. Також на території медзакладу знаходиться багато гідрантів протипожежної безпеки, проведені кабелі електропостачання, спеціальний телефонний зв’язок тощо. І для МНС повинен бути в надзвичайних ситуаціях вільний проїзд… Будівництво парковки для автомобілів під вікнами дитячого відділення вважаю блюзнірством по відношенню до нашого майбутнього, маленьких пацієнтів. Враховував, враховую, висловлюю думку всіх працюючих медичних працівників на теренах Козятинщини: повинна бути одна, міцна, надсучасно організована, з достатнім кадровим потенціалом лікарня.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up