Доплати не буде. «Почесний залізничник» — нагорода відомча

Доплати не буде. «Почесний залізничник» — нагорода відомча

У редакцію газети «RIA-Козятин» звернувся мешканець нашого міста, почесний залізничник Віктор Гриніцький

Він повідомив, що звернувся в пенсійний фонд з приводу доплати і йому відмовили. Як пояснили в пенсійному фонді, фінансові доплати надаються за особисті заслуги перед Батьківщиною.

— Вони сказали, що посвідчення почесного залізничника повинно бути за підписом Президента України, — сказав пан Віктор.

Ми звернулися з цим питанням в пенсійний фонд, де нам надали такий коментар: «Доплати до пенсії передбачені залізничникам, які мають державні нагороди, в тому числі звання «Заслужений працівник транспорту України». Віктор Станіславович Гриніцький має відомчу нагороду — «Почесний залізничник», за яку доплати до пенсії, на жаль, не передбачені».

Відео дня

Ми звернулися до мешканців нашого міста, які мають відзнаку «Почесний залізничник». Наприклад, колишній міський голова Олександр Гвелесіані повідомив, що президент ніколи не підписував посвідчення почесним залізничникам, так як це відомча нагорода. Головна пільга, яку має почесний залізничник — це безкоштовний проїзд за одноразовий квитком форми 68 у спальному вагоні залізницями - учасниками співдружності. Навіть коли залізничник вийшов на пенсію. Також він має право на першочергове оформлення залізничних квитків для себе та для членів родини. Обслуговування в кімнатах відпочинку та камерах схову вокзалів. Крім того, певні пільги можуть бути передбачені відповідним відомством. Аж ніяк не пенсійним фондом.

Вам буде цікаво прочитати також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up