Думка незалежного читача

Думка незалежного читача

Як про Козятин ще кажуть

Чому Козятин називають Козлятином? А усе через історію виникнення. Були болота і водились кози. Поруч утворилось село і назвали на честь козлячого місця... селом Козятин. А потім 130 років тому вдумалось одному божевільному збудувати на болотах вузлову станцію. І тут навколо почало обростати будинками, залізничниками. І з села почало перетворюватись у велике село але в ЖД-село. Після Другої світової війни Комсомольський район (Махнівський) Бердичівського уїзду став районом Козятинським, бо вже не велике село, а місто Козятин захотіло стати районним містечком. Усе життя Козятин жив за чийсь рахунок, тому його так і не люблять, бо дуже хитрі люди там живуть. Місто не гарне, планування великого ЖД вузла, а не міста. Смітники там - норма, нахабство теж. Ціни такі, як у Києві. Тому воно зажило такої слави, бо саме воно таке нутро козляче. Медицина на рівні ветеринарії, обслуговування, як в СРСР, чекати в чергах по півдня, і на зауваження тобі плюнуть в обличчя.

Кошовий (з 95 Кварталу) просто розповів. А якби там пожив з рік чи два, то б усе сам на свої очі побачив би: що він, на жаль, правий. Звідти масово тікають за кордон. 10 років тому масово тікали, як біженці релігійних громад у США. Хто може, той тікає з Козятина! Бо там нема перспективи розвитку. У 2000 році прийшли гроші в район, на відтворення програми “Комсомольське”, але не дали туди кошти, а використали на утворення міста обласного значення. Так тоді раділи! А тепер Козятин став окраїною цивілізації. Калинівка чи Хмільник стали містами в пошані, а Козятин у забутті. Основні районні офіси поспішили переїхати з міста. Тепер Козятином керує не Козятинська прокуратура, а Калинівська... Бо Козятин не став на свій захист і не обрав Катеринчука, а Юрчишена, а той почав усе вигрібати з міста. Тепер глушина. Хмільник і Калинівка в кращому стані, аніж Козятин!

Посилання на джерело: https://koziatyn.info/lyudi/oburennyu-nema-mezh-10692176.html

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Береза

    Та взагалі  хто кози пас хто тин ставив -нехай розбираються історики!Ви подивіться зараз до чого довели Козятин-ні держустанов ні доріг ні робочих місць ні води!Фотографують їх морди на перерізаннях  стрічок там де держава профінансувала програму самі негодні хоч щось зробити!Це керують потомки козопасів  яких знайшли під козяцькими тинами!
  • Ирина Щербацкая

    А чому ніхто не згадує версію назви міста з часів козацтва,коли козаки ставили  тини, був великий козачий тин- звідти й назва,Козятин...
  • Олег Береза

    Ще при призначенні  головою РДА  Оркуши та на четвертий раз коли підробили бюлетні  депутати  райради і вибрали Слободянюка головою райради стало зрозуміло це комусь було потрібно! Розвалили район повністю ! Хіба міг помічник слюсаря який купив диплом Оркуша  який 3 рази переписував заяву на призначення його на іншу посаду бо робив банальні помилки керувати   районом? А що говорити про Слободянюка?Освіта МАУП ще й за дядькові гроші!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up