Дві сторони медалі

Дві сторони медалі

Є в медицини приємні та образливі миттєвості.

Нещодавно медичні працівники здивували не тільки представників преси, а й саму постраждалу. Її каретою швидкої було доставлено в прийомне відділення з травмою голови. Відразу у відділенні зійшлися лікарі та медсестри. Кожен давав якусь пропозицію. Тих пропозицій було стільки, що з 196 гривень, які були з собою в пенсіонерки, 15 гривень не вистачило на нитки, щоб зашити рану на голові. Маючи поліс страхової медицини, пенсіонерці запропонували розраховуватись живими грішми. А нитки купити, як прийти на перев'язку. Яке ж було здивування, коли наступного дня в іншій зміні люди в білих халатах сказали: “Навіщо купували, ниток у нас вистачає”.

Та хочеться відзначити людей з чуйним серцем. Став протягом одного тижня свідком роботи карет швидкої допомоги та їх ставлення до пацієнта, їх професійної відповідальності. Викликаючи медиків по телефону, буває думаєш, що це придумати, щоб швидка з’явилися якнайшвидше. Та виявляється, не потрібно такого робити. Бригада екстреної медицини зараз приїжджає швидко. І хоча спочатку непокоїть, що за вікном хворого зупиняється допотопний уазик, та покращується настрій, коли медики оглядають пацієнта. Крім попереднього діагнозу, вони міряють тиск, роблять електрокардіограму і через декілька хвилин дають її результат. Сердечно спілкуються з хворим, дають тимчасові ліки і при необхідності доставлять хворого в лікарню.

Два епізоди. Два різних ставлення до роботи. Може екстрену медицину і переодягли в червоні комбінізони, щоб вони не були схожі на своїх попередників? Такій медицині можна дякувати.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up