Є заборгованість — нема ремонту? Не законно!

Є заборгованість — нема ремонту? Не законно!

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” звернулися мешканці першого під’їзду будинку, що на вулиці Кошового, 52, з пропозицією відвідати їх і подивитися, в якій “красоті” вони перебувають щоднини. До речі, депутат округу також живе тут…

Побувавши на місці, ми зробили декілька фото під’їзду. Дійсно — “картина маслом”. Журналіст звернувся до КП “Відродження”, щоб з’ясувати, з якої причини не ремонтується під’їзд цього будинку.

Як повідомили у “Відродженні”, підприємство першочергово ремонтує під’їзди в тих будинках, де мешканці не мають заборгованості по комунальних платежах. Відносно цього будинку, в згаданому під’їзді є два боржники і серйозні. У одного майже 5 тисяч гривень, у іншого 337 гривень. Перший під’їзд має більше боржників. Там три квартири нехтують платежами, але вони ремонту не просять.

Як пояснив газеті начальник управління ЖКГ Іван Вовкодав, комунальники мають план ремонтів під’їздів. На першочерговість, дійсно, впливає заборгованість. Боротьбу з боржниками ведуть юристи “Відродження”.

Відео дня

Залишається відкритим запитання, чому мають страждати всі мешканці під’їзду (16 квартир), якщо боржників двоє? Відповідь дав юрист Корпорації “RIA”.

— У кожного мешканця повинен бути договір з комунальним підприємством. У нормальному договорі вказані строки і перелік робіт. Кожен мешканець має право вимагати виконання договору. Те, що там хтось не платить — проблеми “Відродження” з неплатниками. Мешканці ж, у яких немає заборгованості, мають написати письмове звернення у “Відродження”, що не виконується такий то пункт договору або не виконуються “Правила утримання будинків”. Зареєструвати, або послати по пошті (звернення). І далі отримати відповідь, оскаржити її, або погодитись. Якщо відповіді не буде, — звернутися до суду. Можна звертатися до суду відразу, якщо у визначені терміни ремонти не проводяться. Можливо, це буде ефективніше.

Нагадаю, в редакції газети “RIA-Козятин” на вулиці Незалежності, 39 вже протягом трьох років здійснюються безкоштовні юридичні консультації по п’ятницях з 13 до 14 години. Запис за телефоном (068)3080125.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up