Епідемія в Україні: як уберегти дитину від кору

Епідемія в Україні: як уберегти дитину від кору

Інкубаційний період триває до 20 днів

Уже близько трьох тисяч осіб захворіло на кір по всіх Україні. Також зафіксовані кілька смертей від ускладнень після вірусу. Епідемія кору поширюється на Запоріжжя, Дніпро, Київ, Одесу та Івано-Франківськ, передає "Сегодня".

Лікарі заявляють, що в домашніх умовах з інфекцією боротися марно. Це дуже небезпечно, оскільки вірус є однією з основних причин дитячої смертності в світі.

Кір - одне з найбільш заразних вірусних захворювань, що передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Це інфекційна хвороба, яку викликає вірус з роду Morbillivirus.

Відео дня

Як відомо, кір вражає всі вікові групи, незважаючи на те, що найчастіше нею хворіють саме діти. У віці від 1 до 6 років інфекція переноситься набагато легше. Чим людина стає дорослішою, тим вірус переноситься важче. В основному, першими вірус підхоплюють діти, а слідом і дорослі, якщо вчасно не було зроблено щеплення.

Симптоми.

Спочатку кір можна сплутати зі звичайною застудою, так як симптоми однакові - кашель і нежить. Однак на другий-третій день підвищується температура, з'являються відчуття нездужання і головний біль. Слідом температура проходить, але кашель і нежить посилюються. Після з'являється набряклість обличчя і запалюються очі. На четвертий-п'ятий вискакує перший висип у роті і на внутрішній стороні щік. Пізніше знову піднімається температура, обсипає все тіло.

Крім того, кір характеризується вираженою інтоксикацією, лихоманкою, запальними процесами з боку дихальних шляхів, нерідко кон'юнктивітом. В цілому, людина, у якого фіксуються лихоманка, висип і один з таких симптомів як, кашель, нежить або кон'юнктивіт, знаходиться в зоні ризику.

Крім цього, кір дуже небезпечна своїми наслідками, оскільки сильно знижує імунітет. Хвороба може продовжитися запаленням дихальних шляхів - бронхіт або пневмонію, а також запаленням середнього вуха. Вірус також завдає відбиток і на нервову систему, що може привести до запалення головного мозку - енцефаліту. У рідкісних випадках ускладнення кору призводять до довічної інвалідності.

Що робити, щоб не заразитися.

Захворювання дуже швидко поширюється при кашлі, чханні або тісному контакті з хворим. Інкубаційний період зазвичай триває до 20 днів. При перших проявах хвороби людина вже стає заразною. Інфекція настільки легко поширюється, що з потоком повітря може потрапити навіть у сусідню кімнату.

Варто знати, що низьке охоплення профілактичними щепленнями призводить до поширення інфекції. Найбільш правильним захистом від кору є вакцинація в дитячому віці. Також вакцинація призначена і для дорослих. Щеплення робляться з певною періодичністю і забезпечують імунітетом мінімум на 12 років.

Якщо ви помітили будь-які з симптомів - терміново біжіть до лікаря. Після огляду і підтвердження діагнозу потрібен постільний режим. При важких випадках хворі госпіталізуються. Для лікування призначаються симптоматичні і антигістамінні ліки. У рідкісних випадках необхідний прийом антибіотиків.

В результаті епідемії кору в Києві дітей не допускають до занять в дитсадках і школах без наявності щеплень проти цього вірусу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up