Флоріанівських чиновників критикують

Флоріанівських чиновників критикують

Переврка фактів показала, що не скрізь так погано

У редакцію газети “RIA-Козятин” звернувся борець з корупцією. Він повідомив, що в селі Флор’янівка плата за оренду приміщення їдальні дитсадка 500 гривень. Гроші вже не один рік збирає медсестра. Куди вона їх діває, не відомо. Також, за словами чоловіка, в селі не працює клуб, але завклубу зарплатню отримує. З усього, що там є, працює тільки бібліотека. Молодь купчиться біля бару, чи де доведеться...

Журналісти вирішили поспілкуватися з народом. Люди, що живуть на окраїні села, не підтверджували і не спростовували таку інформацію. Ті, що живуть ближче до центру, знають про таке та не бачать в діях медичного працівника складу злочину чи корупцію. За 500 гривень вони не чули. Опитавши вісьмох мешканців села на вид від сорока років і більше, ми добрались до згаданого будинку культури. Там в одному з приміщень, де є сцена, йшла репетиція. Дівчатка шкільного віку готувались до свята “Купала” виконували танець. Хоча будинок культури визнаний аварійним.

У дитячому садочку  дійсно є відокремлена кімната, яку люди орендують для своїх потреб. Це переважно поминальні обіди. Яка орендна плата за приміщення, не відомо.

Відео дня

 

Прояснив ситуацію очільник села Віктор Нагорний. Він повідомив, що дійсно в дитячому садочку є відокремлена кімната, яка здається в оренду за 200 гривень, незалежно від кількості присутніх. Гроші збирає Ольга Андріївна Столяр. Звітність веде в зошиті. Зібрані кошти перераховує в сільську раду.  

 

Кошти підуть на закупку котла для цього ж приміщення. А ще потрібно замінити

пластикові чарки на скляні — це вимога мешканців села. Будинок культури в аварійному стані і сільська рада вже перерахувала 20 тисяч гривень на проектну документацію. — Скрізь гроші потрібні, — підсумував сільський голова.

Може й так. Тільки от зошит не є звітністю. Та й його нам не показали. У сільраді, коли ми були — працювала тільки спеціаліст із земельних відносин. А приміщення, де міг бути зошит звітності, було на замку.

Покидаючи село Флор’янівку, ми намагалися поспілкуватися з молоддю. Та чи молоді в селі так мало, чи нам так не пощастило когось зустріти? Єдина молода жінка, яка стрілась по дорозі, відповіла так: “Мій відпочинок — це на автобус і в Козятин. Там є друзі, і є чим займатися”.

А ще зустріли пані Віру та Зою Іванівну. Вони кажуть, що живеться їм важко та те, що робить сільська влада — добре.

Може тому ми так й живемо?

 

 

 

Директор будинку культури Одинська Таіса Петрівна с. Флор'янівка

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up