Голова болить, що робити?

Голова болить, що робити?

Коли болить голова — це проявлення хвороби склероз судин головного мозку.

З’являється шум в вухах, погане самопочуття, почуття страху, погіршення пам’яті, підвищується тиск.

Що робити?

По-перше, заспокоїтись, прилягти в ліжко, якщо є ліки, прийняти каптопрес, або корвалмен: взяти пігулку під язик і розсмоктувати. Через 2-3 хвилини стане краще. Наголошую, не ковтати таблетку, а розсмоктувати. Ліки не проходять в нашому тілі фільтрів, печінка, нирки. Через 2-3 хвилини розсмоктування і15-20 хвилин при споживанні і запиванні водою. Тут зрозуміло, що скоріше і ефективніше.

Але щоб цього не траплялося, треба робити профілактику. На допомогу приходить точковий масаж голови. Таких точок нараховується на голові одинадцять.

Відео дня

Перша — маківка голови або “роднічок” (тім'ячко)

Друга — на з’єднанні волосяної частини голови і шкіри обличчя

Третя — паралельна надбрівні дужки масаж трьома пальцями рук

Четверта — перенісся, ніс з двох сторін

П’ята — ніс з двох сторін

Шоста — крила носа

Сьома — під носом реанімації

Восьма — ямка на бороді (точка краси)

Дев’ята — бугорки за вухами

Десята — вуха голови

Одинадцята — ямка - потилиця голови, з’єднання головному мозку зі спинним

Дванадцята — точка на з’єднанні великого  і вказівного пальців двох рук.

Масаж кожної точки проводиться не менше хвилини, з використанням мазі живокосту житомирського фармзаводу, мазь “зірочка В'єтнаму”, скіпідарна мазь.

Володимир Берсенев, лікар від Бога вищої категорії, заслуженій лікар України. Як профілактику, він пропонує замість ліків пити якісну воду, навряд чи людина коли-небудь вигадає щось краще, корисніше для здоров'я, ніж вода і повітря.

В такій країні як Японія немає дефіциту та нестачі ліків, але і там останнім часом усе активніше віддають перевагу лікувальним властивостям питної води. Як вважають японські лікарі, треба привчити себе натщесерце до чищення зубів випивати з чайною ложечкою меду 500-600 мл води і лише через 25-30 хв. починати прийом їжі.

Вода, як основні ліки, до 100% дає змогу знизити кров'яний тиск до норми, утамувати головний біль, побороти закрепи, шлункові інфекції і навіть діабет та рак.

Цей метод не має побічних ефектів. Спочатку може спостерігатися часте сечовипускання, але треба продовжувати і перетворювати прийом води у звичку.

А тепер за повітря. Без повітря не можна жити. Без повітря та вітру вода не шумить, без повітря не можна любить. Повітря, це кисень для наших клітин. Важливу роль має вуглекислота нашої крові.

Відомо, що є певні правила дихання для покращення самопочуття. Які вони? Дихати потрібно не глибоко, а поверхово з затримкою не менше 20, а ще краще до 50 хв. 5-7 раз в день, таке дихання фізіологічне.

Із фізіології нашого організму відомо, яку велику роль відіграє вуглекислота в артеріальній крові, як розширювач дрібних судин, артеріол і капіляр, фізіологічно норма вуглекислоти в крові 6-6,5%.

При обстеженні у людей поважного віку рівень вуглекислоти, як правило, знижений в межах 3,5-4,5%, (норма 6-6,5%). Йоги дихають методом вольової ліквідації глибокого дихання. Метод більше 40 років розробив вчений Костянтин Бутейко.

Найперше цим методом Бутейко вилікував себе. Продовження дихання за методом Бутейка російські вчені Н. А. Агаджанян і Ю. Н. Мішустін сконструювали прилад “самоздрав”. По користуванню ним видали книжку и назвали її “Вихід з тупика”.

Пропоную дану книжку уважно вивчити і фізіологічно дихати. На закінчення, побажання: робіть точковий масаж, пийте воду и будьте здорові та діяльні.

Іван СМОЛІЧ, лікар

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up