Гордість України — наші спортсмени

Гордість України — наші спортсмени

Лідирує в неофіційному рейтингу боксер Василь Ломаченко.

Він втретє захистив титул чемпіона світу. Його останній бій проти Гілєрме Редондо був яскравою перемогою одесита. Адже на рингу зійшлися два дворазових олімпійських чемпіони.

Друге і третє місце розділили гімнаст Олег Верняєв та тенісистка Еліна Світоліна. Олег тріумфував на чемпіонаті Європи, де став чемпіоном у багатоборстві і був кращим у двох індивідуальних видах програми. Еліна, вигравши 5 престижних турнірів, стала третьою ракеткою світу.

Дар’я Білодід у свої 16 років мала змагатися серед юніорів. Та українка в своєму юному віці досягла такого рівня майстерності, що їй немає рівних на змаганнях серед дорослих дзюдоїстів.

Відео дня

Легкоатлетка Юлія Левченко стала чемпіонкою Європи в стрибках у висоту. Вона показала кращий результат на континенті в закритих приміщеннях - 196, а на чемпіонаті світу в Лондоні 19-річна спортсменка взяла висоту 2.01.

Боксер Олександр Усик в рейтингу шостий. І як спортсмен і як українець анексованого Криму, повинен стояти в рейтингу вище. Олександр нокаутував німця сербського походження Марко Хука (Марко Хукіча), який шість років не мав рівних у своїй ваговій категорії. Зараз Олександр Усик готується до захисту титулу чемпіона світу за версією WBO. Він також є півфіналістом Всесвітньої боксерської суперсерії.

На сьомому місці жіноча збірна України з біатлону. У складі Ірини Варвінець, Юлії Джими, Анастасії Меркушеної та Олени Підгрушної дівчата завоювали срібні медалі на чемпіонаті світу в Хохфільцені в естафеті. І добилися вони такого успіху, виступаючи без лідерів команди сестер Семеренко.

Шахістку Анну Музичук поставили на восьме місце рейтингу.

Плавець Михайло Романчук дев'ятий. Він став чемпіоном Європи на короткій воді, тобто в басейні 25 та 50 метрів у довжину.

Замкнула десятку кращих спортсменів України переможниця етапу Кубка світу з  фехтування в Тунісі Ольга Харлан.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up