“Громадянська позиція” обіцяє покарати тих, хто зніс намети

“Громадянська позиція” обіцяє покарати тих, хто зніс намети

Містечко під Верховною Радою стояло з 17 жовтня. Це була мирна акція протесту. У наметах були переважно ті, хто в 2014 році проливав свою кров на сході України за її незалежність


Минулої суботи поліція затримала та доправила до районних відділків людей з наметового табору під Верховною Радою. Про це 3 березня повідомили у прес-службі Нацполіції: "До відділків поліції доставлено понад 100 осіб, які чинили спротив співробітниками поліції. Розпочато кримінальне провадження за ст.345 КК -"Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".

За даними правоохоронців, під час проведення слідчих дій біля ВР у наметовому містечку було вилучено 9 гранат РГД-5, запали, "коктейлі Молотова" та 5 димових мін. Вилучені речові докази направили на експертизу.

Відео дня

— Мешканці наметового містечка вчинили непокору законним вимогам поліцейських та спричинили тілесні ушкодження правоохоронцям. У результаті до госпіталю МВС для надання медичної допомоги доставлені 4 працівники поліції, — зазначено у поліцейському повідомленні. З-під Верховної Ради Нацгвардія та комунальники вивезли демонтовані намети, речі мітингувальників. Кілька десятків людей просили віддати особисті речі мітингувальників, однак поліція на це не звертала уваги.

У поліції придумали, що була спроба захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу). Нардеп Єгор Соболєв повідомив, що під час штурму у таборі перебувало від 70 до 100 осіб, усіх було затримано та доправлено до поліції. За його словами, правоохоронці шукали будь-що, що зможуть видати за зброю.

6 політичних партій вважають злочином штурм правоохоронцями наметового містечка під Верховною Радою. Про це йдеться в спільній заяві українських демократичних сил, яку оприлюднив на своїй сторінці в Facebook голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко. До заяви також приєдналися "Рух нових сил", "Європейська партія України", "Народний контроль", "Громадянський рух Хвиля" та "Політична сила Альтернатива".

У заяві йдеться, що вранці 3 березня близько тисячі спецпризначенців скоїли напад на табір протестувальників на Площі Конституції.

"Ветеранів, що в 2014-2015 роках проливали кров на Сході країни, жорстоко побили та поставили на коліна. Десятки людей було затримано", - заявляють партії.

"Ми вважаємо такі дії влади злочином. Очільники силової вертикалі намагаються виправдати цю "акцію" тим, що протестувальники нібито готували захоплення парламенту. Ми сприймаємо ці заяви як свідому брехню. Протест, що тривав з 17 жовтня 2017 року, залишався мирним, всі провокації та насильство здійснювали виключно представники влади. Планом влади є показати, "що будь-який мирний протест буде дискредитований, а його учасники – покарані".

Партії обіцяють докласти всіх зусиль, щоби цей план не був втілений в життя.

"Після зміни влади всі ті, хто приймав рішення про придушення мирного протесту та втілював його в життя, понесуть відповідальність згідно з законом", - йдеться в заяві.

Як відомо, вранці 3 березня біля наметового містечка під Верховною Радою відбулися сутички між поліцією і протестувальниками.

Представники поліції демонтували намети біля Верховної Ради.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up