Із зали суду

Із зали суду

Депутати команди мера гноблять простих людей

Про українські суди в кожного з нас думка окрема. Хто виграв суд, той вважає, що це найсправедливіший суд в світі. От тільки виграти його вдається не кожному, за ким правда.

На судовому засіданні, яке відбулось в Козятинському міському суді в минулий четвер, першого лютого, при головуванні судді Воронюк, в залі були присутні секретар суду, позивач, представники обох сторін судового розгляду, преса. Не було на судовому засіданні відповідача — депутата міськради команди мера Пузиря, директорки дитячого садка пані Гаврилюк. Мабуть, вважає, що суд вона вже виграла? Бо оббігала всі інстанції, навіть лікарню, де була її працівниця, доведена до кризової ситуації від тиску директорки?

Розпочалось судове засідання з виступів адвокатів обох сторін. Вони намагалися довести суду, може, чи не може позивач виступити в суді як свідок. Як на мене, суд якраз і є тією інстанцією, де повинна встановитися справедливість. Суд є тим органом, де кожен має право довести свою правоту. І прикро, що представник відповідача адвокат Сич (також депутат міськради команди мера Пузиря), шукаючи шпарини в законодавстві, хотів лишити права виступу позивачки в суді як свідка.

Відео дня

У суді повинно бути все почуто.

На тому засіданні позивач мала довести суду, що її звільнили за прогул, якого не було. Що звільнили, на її думку, не за чесними правилами. Ще крапка в судовому процесі не поставлена. Розгляд справи перенесено. Тому про якісь порушення в судовому процесі, поки не іде. От тільки питання до електроніки. Судовий процес, в якому фігурує представник від влади, комп’ютер, як правило, обирає суддю Воронюк.

Захиснику інтересів відповідача адвокату-депутату Сичу хочемо нагадати, що він, крім учасника процесу є ще й представником Феміди. Не можна, навіть опираючись на статті судочинства, всіляко намагався не дати позивачу виступити в суді як свідок. Мотивуючи, що позивач вже виступала в суді, будучи учасником процесу. І її виступ як свідка неможливий через те, що вона була присутня в залі під час минулого судового засідання.

Пан Сич, мабуть забув, що Феміда це древньогрецька богиня права, законності і порядку? Древні греки вважали, що вона навіть своєю присутністю вносить в народні маси дух справедливості й добра. А суддів та юристів називали служителями Феміди, загальновизнаному символу правосуддя. У лівій руці богині терези, що є символом міри справедливості. У правій руці меч, який означає, що правосуддя на боці правого діла.

Нічого цього ми не побачили в судовому засіданні даної справи. Наші суди перейшли в фірми, де замість правил судочинства шукають шпарини в законодавстві. Тому знайти справедливість простим людям в українських судах надто складно.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up