Коли приспічить в Козятині, нема куди бігти

Коли приспічить в Козятині, нема куди бігти

Справляти нужду люди вимушені, як партизани

Чому в Козятині єдиний туалет, що знаходиться в Пушкінському сквері, закритий. Усім відомо, що кожне будівництво починається з будівлі туалету, а тут ціле місто та без нужника. Це питання цікавить не тільки редакцію, а й більшість городян та гостей міста. На гарячу лінію “RIA-Козятин” звернувся мешканець Козятина, який вимагає підняти цю тему на загальне обговорення.

 

Відео дня

Дійсно з туалетами у нашому місті щось трохи  не так. Але туалет, що в Пушкінському парку, в місті не один громадський. Їх є багато, тільки не в кожен з них можна зайти. Діляться вони на такі категорії: платні, в які можна зайти, на ті, що зайти не кожен бажає та на ті, що не бажано заходити в них нікому і ті, що вже не існують як туалети.

 

Про платні — за них всі знають і коментувати тут нічого.

 

Туалети, в які можна заходити

Їх є два. Перший — на центральному ринку. Другий на провулку Кузнєчному, що в мікрорайоні ПРБ (недалеко від новоствореного ломбарду). Цю вбиральню відвідують учні залізничного училища та безтуалетні мешканці бараку.

 

У які не всі бажають заходити

Їх також є два і обидва недалеко від залізничного вокзалу. Перший, це той, що за 100 метрів від платного недалеко від адмінбудівлі. За ним ніби є нагляд — замінили стару загорожу на сучасну. Тільки прогнилі двері кабінок у черговий раз пофарбували. Для чого реанімувати те, що своє віджило? Та на це можна заплющити очі. Невідомо, з якої причини, деякі відвідувачі справляють свою нужду за декілька метрів від нужника. Розвеснилося, зійшов сніг і все, що ховала зима, вилізло на поверхню.

 

Ще один — знаходиться на колишньому привокзальному ринку. Як фукціонував ринок, то був службовий туалет. Тепер він став громадським. У “ринкові дні” люди ним користуються. Та не кожному до душі, що біля цієї вбиральні лежить дохла собака і чимало залишених слідів від розпивання оковитої.

Туалети, в які не бажано заходити

Їх є багато. Але, якщо туди потрапити, то, по-перше, доведеться відмиватися довше, ніж подолати відстань до центрального ринку чи Кузнєчного провулку. По-друге, в такому туалеті нужду можна справити тільки стоячи, оскільки там навалені кучугури, вищі допустимого...

 

Які перестали бути туалетами

Місцеві умільці використовують такі колишні вбиральні як сміттєзвалища. Поняття “двері відкриті” кожен розуміє по-своєму.

Тепер, щоб зібрати весь той мотлох, бажання одних комунальників мало.

А туалет, що в Пушкінському сквері, відкриють. Мабуть, чекають, щоб пройшли травневі заморозки. Влада переживає, щоб не псувалось майно громади? Це ж не жарти, коли від морозу труби вийдуть з ладу...

 

А такий сервіс на вокзалі

 

 

Від редакції:

 

Закриття громадської вбираль

​ні оголило й без того болючу проблему – сходити в туалет в Козятині попросту ніде. У Східній Європі не можливість справити нужду здавна використовується як покарання і особливий спосіб приниження.

Ідеал "тайних кімнат"

У Державних будівельних нормах України http://dbn.at.ua/publ/gromadski_vbiralni/1-1-0-350 дається точна установка на те, як повинен виглядати громадський туалет. Територія навколо них повинна бути озеленена та асфальтована або викладена плиткою з ухилом для відводу поверхневих вод. На шляху до громадської вбиральні і перед її входом не повинно бути сходинок, порогів та інших бар'єрів, які обмежують безперешкодне пересування і т.д., і т.д. Загалом, фантастика, особливо, якщо порівняти з фото.

А для зручності користування громадської вбиральні інвалідами по зору, підлога вбиральні повинна мати рельєфні смуги. Також громадський туалет облаштовується механічною витяжною вентиляційною системою, яка повинна забезпечувати п'ятикратний повітрообмін приміщення за період в 1 годину.

 

В Козятині поки що так (слабонервовим не переглядати)

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up