Коли твоя популярність зашкалює…

Коли твоя популярність зашкалює…

Новий Рік – час привітань, побажань, радісного спілкування.

Ми обмінюємося поздоровленнями з рідними, друзями, колегами, знайомими. Приємний обов’язок владних керманичів – привітати зі святом  жителів громади. Не погребував цим обов’язком і наш, прости Господи, мер,  розмістивши своє вітання на сайті ради ще 30 грудня. Щоправда, кількість переглядів багатотисячною громадою  через три дні просто зашкалювала: їх було аж 9. Якщо відмінусувати Cамого, спічрайтера, кількох дотичних клерків і вашого покірного слуги, то число бажаючих ознайомитися з новорічним привітанням підшофе, пардон, від шефа, дорівнювало нулю, що свідчить про його шалені рейтинги і популярність.   

Варто визнати, що більш неадекватного привітання на Новий Рік місто ще не отримувало. Ви очікували щирих побажань, подяки  за мужньо витримані громадою  два роки бездарного керівництва, ой, ударного трудівництва? Наївні!  До вашої уваги – розширений звіт голови про те, що він з висоти свого інтелекту і виховання  вважає здобутками. Щоправда, схвалюючи до друку допис свого спічрайтера, він явно розраховував на те, що його прочитає  не більше десятка, максимум двох випадкових відвідувачів сайту, інакше не дозволив би собі відверту брехню і необережну інформацію.

На початку, замість побажань здоров’я,  очільник міста вдається до довгих переможних реляцій з приводу «успіхів» у сфері  медицини. Цілий рік Саша був слухняним хлопчиком і тому під ялинку отримав аж дві лікарні: відновну і центр первинної медико-санітарної допомоги. Насправді дії голови в медичному питанні адекватні гепатиту С, який називають ласкавим убивцею, але про це в наступному номері. А поки що  на цинічність його висловлювань про те, що місто лише при ньому отримало можливість мати свою медичну установу, варто було б зауважити попередньому міському голові Гвелесіані, аж до позову в суд за неправдиву інформацію. Справа в тому, що наш голова успадкував місто з офіційно створеним при попереднику міським центром первинної медико-санітарної допомоги, але власноруч ліквідував цю установу. Кон’юнктура помінялася – і наш Айболіт  Дмитрович – о чудо! – з енергією бабуїна взявся за повторне створення такого ж центру, щоправда злі язики  вперто розпускають плітки, що це йому потрібно для працевлаштування нещодавно звільнених близьких родичів, дотичних до медицини.

Відео дня

Та то пусте, продовжуємо насолоджуватися святковим привітанням, тим більше, що голова не знаходить нічого кращого, ніж втулити у нього нагадування про контейнери для сміття. Браво! Треба було, голово, для повноти теми згадати про придбані біотуалети і виконані роботи по відкачці нечистот. Для створення святкового настрою це саме те!

На чому далі наш Санта Саша піариться? Ага, 2017 рік мав трансформувати систему ЖКГ! І що ж завадило? Виявляється, турбота про діточок! Виграшна спекуляція, варто визнати! Хто ж зізнається, що насправді розуму і професіоналізму забракло для «трансформації»?  Квартплату підняли, купу комунальних підприємств понастворювали, а те, що якість комунальних послуг ні на йоту не покращилася, якщо не погіршилася,  так це тому що всі гроші на дітей пішли. Чекайте! Чому ж тоді в бюджеті міста на кінець року залишилося порядку 15 мільйонів гривень невикористаних коштів? На дітях чи на «трансформації»  економили?

В частині обіцянок і планів очільник, як завжди, на висоті. Як у прямому, так і в переносному смислі. З привітання ясно зрозуміло, що він не  вирішить жодної стратегічної проблеми міста, але почне вирішувати – всі.

Найбільше новорічний настрій був зіпсований від оприлюднення в привітанні суми, витраченої на ремонт доріг. 12 мільйонів гривень! Взагалі Ашоту... пардон, голові — респект за сміливість в оприлюдненні вартості ремонту: йому ж, либонь, відомо, як містяни оцінюють його якість!  Вони ж не дурні і швидко зметикують, що за скромними загальноприйнятими українськими мірками лише  відкат може  перевищити  мільйон  гривень. А тут ще не встиг асфальт під катком вихолонути (бо ж ремонт якраз перед першим снігом робили), як  щойно «якісно» залатані ями, як і передбачали власники автівок,  знову  благають про ремонт. І це ще не було «двадцять циклів замерзань-розмерзань», як в минулому році пан Малащук виправдовувався! Цікаво, чи відпрацювало управління ЖКГ премії, здійснивши ревізію неякісного виконання поточного ремонту дорожнього покриття?

І наостанок – контрольний в голову: найактуальніше для міста питання «зелених зон»! От усе вже в Козятині гаразд: і центральна площа реконструйована, і будинок культури не тільки зі сценою (яка, до речі, «грає» під ногами), і  проблема бродячих собак вирішена, і будівництво водогону завершено, і житловий фонд приведений у порядок і готовий для передачі ОСББ, і заходи з водовідведення у зонах можливого підтоплення здійснені... Уф! А тепер і за зелені зони взятися не гріх. Особливо в частині обіцяних у привітанні культурних композицій. Найголовніше, щоб їх концепцію Санта Саша не на тверезу  схвалював. Життя зараз таке депресивне, не варто упускати нагоду посміятися. Поки що з намірів. А взагалі  символічною буде скульптурна, пардон, культурна композиція у вигляді усім відомої комбінації з трьох пальців. Або одного середнього. Як нагадування усім, хто проголосував за сьогоднішнього гоолову, ЩО отримали в результаті.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up