Коли закордонні паспорти будуть виготовляти вчасно? Пояснюють у міграційній службі

Коли закордонні паспорти будуть виготовляти вчасно? Пояснюють у міграційній службі
  • Замість 20 робочих днів вінничани до сих пір чекають свої закордонні паспорти по кілька місяців
  • Начальник міграційної служби області розповів, чому, починаючи із січня 2018 року, видача паспортів пришвидшиться

Кілька місяців тому журналісти RIA/20minut у статті «Кіпр відміняється? Жінка чекає на закордонний паспорт вже 2 місяці» писали про те, що вінничанка не поїхала до Кіпру, бо замість 20 робочих днів чекала на свій закордонний паспорт кілька місяців.

7 лютого, на прес-конференції начальник управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко розповів, що з весни видача закордонних паспортів пришвидшиться. І вже у березні-квітні документи видаватимуть за регламентом, який прописаний у постанові Кабінету міністрів № 152. Це значить, що «звичайний» закордонний паспорт треба буде чекати 20 робочих днів, а терміновий оформлятимуть за 7 робочих днів, а не місяцями, як до цього.

Відео дня

— Розумієте, такі затримки із видачею закордонних паспортів спричинені тим, що попит на них аномальний. Причому більшість громадян оформляє закордонні паспорти не для того, аби здійснити поїздку, а для того, щоб він був у наявності. Держпідприємство “Поліграфічний комбінат “Україна” просто не встигало вчасно їх друкувати.

Тепер же, за словами Бориса Наливайка, з 15 січня 2018 р. на держпідприємстві запрацювала додаткова лінія персоналізації документів. Її запуск повинен вирішити проблему виготовлення закордонних паспортів.

— Як стверджує Максим Соколюк, голова державної міграційної служби, до кінця березня-початку квітня усі затримки будуть ліквідовані, — , сказав Наливайко. — І ми вийдемо на нормальний режим роботи та оформлення документів. Станом на сьогодні видача вже пришвидшилась: приміром, громадяни звернулись до територіального підрозділу ДМС за терміновим «закордонним» паспортом 18 січня до нас, а 6 лютого вони його вже отримали. Тепер лінія запустилась і йде процес ліквідації даної черги.  

Як розповів начальник ДМС, за 2017 рік у територіальних підрозділах міграційної служби по Вінничині оформили 124 242 замовлень на виготовлення закордонних паспортів. Порівняно із 2016 роком їх більше чи не в два рази(у 2016р. було оформлено 53365 замовлень закордонних паспортів на всю Вінницьку область).

Діана ГУЛБІАНІ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up