Кордишівка втратила талановитого гумориста Тараса Крижанівського

Кордишівка втратила талановитого гумориста Тараса Крижанівського
  • На 79-му році пішов з життя Тарас Крижанівський
  • Сьогодні минає 40 днів. Згадаймо нашого талановитого земляка

Як повідомляє Висник Козятинщини, ім’я Тараса Васильовича стало відомим завдяки, в першу чергу, його яскравим гумористичним творам, які дуже любили кордишани, і які районка неодноразово друкувала на своїх шпальтах. Саме через влучні авторські гуморески земляки називали його жартуном.

Народився у холодні воєнні дні 1944 року, а саме 2 січня. У той час, коли радянські війська звільнили Козятин і з важкими втратами, але переможною ходою поступово витісняли ворога зі своєї землі.

Все своє життя не зраджував рідному селу, тут жив, працював у місцевому колгоспі «Україна» У Кордишівці знайшов і свою половинку. З дружиною Ніною Петрівною у мирі та злагоді прожили більше пів століття.

Відео дня

 У його творчому спадку авторська книга із гумористичними творами «Тарасові перчинки». А ще про Тараса, але в іншій іпостасі, берегтиметься пам’ять у книзі «Вдовині діти». Серед 16 розділів книги, яка розповідає про землеробів, працівників ферми, освітян, лікарів, є один із найцікавіших під назвою «Із давнини до берегів сучасності», де глибоке краєзнавче дослідження належить перу Тараса Крижанівського.

Читайте також:

Майже півстоліття віддав залізниці. Помер Почесний залізничник з Махнівки Віталій Босняк

«Вона — людина-усмішка». Пам'яті Лілії Крилової

 Пішов з життя колишній 1 секретар Козятинського району Геннадій Дубенков

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

keyboard_arrow_up