Козянщину прославила обласний депутат

Козянщину прославила обласний депутат

Наша краянка Ірина Колесник визнана суспільством Людиною року

Ексклюзивне інтерв’ю в газеті “RIA-Козятин” сьогодні з депутатом обласної ради, нашою землячкою Іриною Колесник.

—Звідки ви родом, хто ваші батьки, де навчалися, де працювали, по можливості, про сімейний стан...
— Народилась і все життя прожила в с.Козятин. З 1-9 клас навчалась в ЗОШ №9 села Козятин. 10-11 клас закінчила екстерном за рік у Вінницькому коледжі менеджменту, де і продовжила навчання за спеціальністю банківська справа. Згодом, працюючи в Козятинській районній державній адміністрації, навчалася заочно в Міжрегіональній академії управління персоналом за спеціальністю практичний психолог. Завдячуючи вихованню батьків та вчителів, тій підтримці і розумінню, яке проявляли до мене, я сьогодні досягла всього того, що є. І нещодавня нагорода «Людина року» в номінації громадський діяч – це перш за все перемога батьків, вчителів та тих, хто заклав в мою душу ті цеглинки любові та патріотизму з ранніх років. Батько все життя пропрацював на залізниці, а на даний час є пенсіонером. Мама спочатку працювала на швейній фабриці, а далі майже 30 років в залізничній лікарні. Два місяці тому, після тривалої хвороби мама померла. Про сім’ю не говорю, адже враховуючи мою політичну діяльність, намагаюсь вберегти рідних, адже безпека родини - це найголовніше.

 

Відео дня

— Ставши депутатом облради, що у вас змінилося по відношенню до життя, у спілкуванні з друзями і знайомими?
— Ставши депутатом, в житті майже нічого не змінилось. Напевно з’явилось трішки більше можливостей (механізмів) допомагати людям і менше вільного часу. Що стосується друзів, рідних та знайомих то іноді мінусом є те, що в зв’язку з заходами не завжди встигаю їх побачити чи достатньо часу з ними провести, але впевнена, справжні друзі все розуміють.

 

— Перебуваючи на виборній посаді депутата, що змінили або хочете змінити в устрої держави.
— Перше розроблене рішення нашої команди, це було звернення до Президента України. Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо визнання добровольців учасниками АТО. Це дуже важливе питання, адже і по сьогодні багато хлопців, які воювали і ще воюють в добровольчих батальйонах,не визнані учасниками бойових дій. Рішення було прийняте сесію обласної ради і зараз воно на розгляді в Києві. А я була запрошена долучитись до роботи робочої групи по розробці змін до Законів України, щоб цю прогалину нашого законодавства ліквідувати. Другим важливим напрямком, який я вибрала – це навчання наших державних службовців та активістів написанню грантових проектів. Приклад Польщі показує дуже наглядно, як можна з допомогою фінансування європейських програм розбудовувати свою країну. На сьогодні і в цьому напрямку є певний рух (виграно понад 60 грантових проектів, з них 6 на Козятинщині). На превеликий жаль, Козятинщина дещо інертніша за інші  райони, але з кожним днем все більше громад звертається за консультаціями по написанню таких проектів.

 

— Які плани на майбутнє?

— Головна ціль, яку ми ставимо перед собою, це змінити свідомість людей. Показати, що тільки ми разом в нашому спільному домі можемо щось змінити. Навчитись мислити по-іншому, не радянськими стереотипами, що нам все зобов’язані зробити. Розуміти, що потрібно берегти те, що є і потрошки змінювати наше місто на краще. Залучувати інвестиції та грантові програми для Козятина.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Саша Субота

    Як прославляють наш район Мафік Оркуша Лановик Рибак ????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up