Козятин перетворився на собаче царство

Козятин перетворився на собаче царство

Кожен бродячий пес має свою територію і відважно її захищає

Без будь-якої реакції залишені десятки публікацій з приводу нападів безпритульних собак на перехожих у Козятині. Влада відхрещується від проблеми, мовляв, за законом чотирилапих не можна вбивати. Хоча ніхто ніколи не закликає зі сторінок “RIA-Козятин” вдаватися до таких методів. Вирішення проблеми лежить у створенні притулку для бездомних тварин. Саме так вирішують це питання в цивілізованих містах. Цікаво, що навіть проблемно стало подати в суд заяву про притягнення до відповідальності чиновників міської ради, які відповідають за порядок у Козятині.

Вокзал у списку небезпечних зон. Якщо ви помітили, собаки поділили територію. Побоювання громадян стати жертвою нападу зростає. Не так давно на території вокзалу стався інцидент, коли така “тачка” напала на пасажирів.

—  На вокзалі ст. Козятин постійно проводиться робота щодо запобігання потраплянню на територію вокзалу безпритульних тварин, — коментує ситуацію газеті “RIA-Козятин” начальник вокзалу станції Козятин Анатолій Чабан. — Адміністрація вокзалу ст. Козятин неодноразово зверталася до відповідних органів міста Козятин щодо вжиття заходів стосовно стихійного перебування безпритульних собак на території вокзалу.

Відео дня

Дана проблема не виникла сьогодні, це проблема міста та держави в цілому. Притулок для безпритульних тварин в нашому місті відсутній. Мешканці міста Козятин не байдуже ставляться до безпритульних собак. Активна громада міста ще в 2015 році виступала з пропозицією створення собачого притулку на пожертви громади, але, на жаль, до теперішнього часу дане питання не вирішене.

Так, на територію вокзалу приходять безпритульні собаки з міста, в зв’язку з тим, що біля будівлі «Басейн» знаходиться приватний ринок, який здійснює продаж м’ясних продуктів, які приваблюють тварин. Проте, це не основне. Проблему в таких масштабах, якою вона є на сьогоднішній день, створюють самі мешканці нашого міста. Багато людей вважають, що вокзал, це саме те місце, де можна залишити своїх тварин з надією, що їх заберуть нові господарі, тому що старим вони заважають, або немає чим годувати, або з інших «гуманних причин». І як складається доля цих викинутих тварин далі, їх не цікавить. Вивезли і забули, переклавши свою проблему на інших.

Організація «Хатіко» також не може нічого зробити. І постає питання, що може зробити адміністрація вокзалу ст. Козятин, яка не має на це ніяких повноважень.

На вокзалі ст. Козятин в кабінеті чергового по вокзалу знаходиться книга скарг та пропозицій, в якій не було зареєстровано жодного звернення (скарг) від громадян  щодо нападів безпритульних тварин.

Отож, за словами Анатолія Івановича, адміністрація вокзалу не байдужа до даної проблеми. Відповідні органи мають повноваження та зобов’язані вжити дієвих заходів для очищення території вокзалу та міста в цілому від  безпритульних тварин для безпечного перебування пасажирів на вокзалі та забезпечення спокою громадян міста.

“Кліпси” не вирішують проблему. Замість створення в Козятині притулку, чисельність безпритульних тварин вирішили регулювати шляхом стерилізації. Для цього їх виловлюють, везуть  у ветклініку Бердичева, роблять операцію, прищеплюють, а потім випускають туди, звідки взяли.

Тим часом у житлових кварталах зграї безпритульних чотирилапих, нехай навіть стерилізованих, мешканці міста сприймають у багнети. Агресію, спрямовану на людину, у безпритульної собаки може викликати багато чого - від бажання захистити свою територію до голоду. Це стверджують фахівці. “Кліпса” на вусі не означає, що у псів вирвані зуби, чи вони стали спокійнішими.

Також загрожує людям, які є сусідами бродячих псів, їх захворюваності. Проблема в тому, що серед дворових собак здорових майже немає. Це констатують ветеринари. Крім глистів і бліх, як правило, вони заражені ще й стафілококовими та стрептококовими інфекціями, а іноді і лептоспірозом. Отож випадки сказу — не можуть бути новиною.

Що робити. Починати вирішення проблеми бродячих собак потрібно з чіпування всіх без винятку домашніх псів. Тоді, якщо домашній пес опинився на вулиці, відповідальність за всі його дії несе господар. Також позитивно оцінена практика податкового тягаря для власників собак. Ці гроші бюджету місто може використовувати на собачий притулок та інші потреби тварин, що потрапили в біду.

І останнє: якщо головному чиновнику міста не доходить до розуму все-таки створити притулок (адже бюджет дозволяє), громада повинна організувати масову акцію протесту і змусити Пузиря подбати про безпеку в місті — захистити нас від злих псів.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up