Козятинчанин сам собі зробив електровелосипед

Козятинчанин сам собі зробив електровелосипед
Своїм електровелосипедом він найчастіше їздить на ринок за покупками

Наш земляк придбав старий електровелосипед, додав власний акумулятор і  катається по місту, не крутячи педалей. Скільки коштує обслуговування такого транспорту?

Популярність такого компактного, легкого і безпечного виду транспорту, як електровелосипед, зростає з року в рік.  

– Моєму електровелосипеду  8 років.  Я придбав його в одного чоловіка за 8000 гривень. Через два роки вийшли з ладу акумулятори. Один акумулятор я придбав в магазині, а інший автомобільний давно лежав в гаражі. І ось  пригодився. Я приварив автомобільний акумулятор до рами. Основним елементом цього виду транспорту є двигун. Акумулятори в мене не потужні. Заряджаю їх 9 годин, а дальність пробігу становить – 30 кілометрів. В заводських акумуляторах дальність пробігу була більше до 60 кілометрів, - розповідає 69-річний Михайло Андрійович.

По місту він катається без жодних зусиль. Педалі крутяться самі. За день пенсіонер накатує до 20 кілометрів. 

Відео дня

– Я дуже задоволений своїм транспортом. Такий велосипед корисний для людей літнього віку, коли болять ноги. Ним зручно долати відстані, навантаження немає, він економічно вигідний, ніж автомобіль, адже пального не потрібно, зношеність деталей невелика. Лише кожні 2 роки потрібно замінювати акумулятори, а вони коштують 2000 гривень. Ще є знос по підшипникам. Проте вони теж коштують недорого. Тут двигун  трифазний, змінного струму.  Це означає, що його зношеність  маленька. Він служить довше ніж двигуни постійного струму.  Статор і ротор - дві найважливіші частини двигунів змінного струму. В цьому велосипеді – ротором служить колесо. Максимальна його швидкість 40 кілометрів за годину, – пояснює технічні деталі Козятинчанин.

Цей електровелосипед може витримати вагу до 100 кілограмів. Чоловік ще умудряється причіпляти тачанку і возити необхідні для господарства матеріали. 

– Я все своє життя звик працювати руками, ще люблю фізику знаю як самотужки сконструювати електровелосипед, однак, гадаю навіщо вигадувати щось інше, коли все є на ринку. Єдине  в цілях економії, можна додавати свої деталі. Я самостійно його ремонтую.  Велосипед сам не важкий. Його вага 35 кілограм. Зараз також можна зібрати електровелосипед своїми руками. Реалізують повний набір комплектуючих: мотор – колесо, акумулятор, гальмівні ручки з датчиками відключення живлення, а також рукоятку «газу».  Впевнений, що в майбутньому такий вид транспорту перестане буде рідкістю, а навпаки більшість наших земляків зможе ним користуватися, – підсумовує Михайло Андрійович. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олена Волинець

    Ви що подуріли!!!
    Де це ви бачили трифазний двигун змінного струму від акумулятора, що дає постійний струм.

    Infiltrator 16 reply Олена Волинець

    Н-мост, с датчиком хола, вот и 3х фазный преобразователь.
    Не оскорбляйте людей. Почитайте лучше инфу.
  • Artur Edu

    навіщо видумувати те що вже давно вигадали? Зі злиднів?

    Oleg Kario reply Artur Edu

    А ти з понтових рагулів барижних?
  • Світлана Грох

    От молодець, здоров'я бажаю
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up