Козятинський суд змушує поліцію діяти за законом

Козятинський суд змушує поліцію діяти за законом

Слідчий суддя Олег Слободяний визнав протиправними дії місцевих копів

Козятинський міжрайонний суд 7 березня поточного року задовольнив скаргу нашого журналіста Влада Повха на бездіяльність поліції. Суд визнав протиправною бездіяльність керівництва поліції щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення голови Козятинської райради до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Ухвала суду оскарженню не підлягає. А це означає, що суд засудив дії поліції.

Нагадаю, голова Козятинської районної ради Віктор Слободянюк перешкоджав журналістській діяльності під час акції мирного протесту лікарів “сімейної медицини”. Їм не виплачували зарплатню і на зустріч з головою райради вони запросили журналіста.  Шантажуючи людей, чиновник погрожував не розглядати вимоги скаржників, доки журналіст не покине його кабінет. Журналіст звернувся до поліції, аби та захистила його права. Натомість всупереч вимогам чинного законодавства не внесено відомості до ЄДР, досудове розслідування не розпочато.

Зухвалий спосіб управління поліцією

Ексцентричний, неправдоподібний, пародоксальний (тяжко підібрати слова), а по прямому — злочинний спосіб управління поліцією запроваджено в Козятині . Пропрацювавши десятиліття в силових структурах, добре розумію, на яку небезпеку себе наражаю, розповідаючи про це. Тепер в поліції впроваджений такий термін: “відтермінована фінансова перспектива”? Чекають, коли ти даси маху, щоб отримати з тебе мзду.

Відео дня

Знаю, як здійснюється керівництво в поліції. Знаю, що таке опер, дізнавач (слідчий), дільничний, їх процесуальні можливості або відсутність будь-яких у них прав. Спрогнозую, які пустощі може дозволити патрульний та інші особи, коли беззаконня організовується зверху до низу. Бо що організовується знизу, верхами присікається дуже жорстко, ніколи не прощається, абсолютно відслідковується.

Це не слова, але при новому керівнику є не одна постанова суду, що не підлягає оскарженню. Дана постанова суду (07.03.20018) стверджує, що поліція нагло не реєструє заяви про злочини, що стосуються голови Козятинської районної  ради, де його персонально звинувачують у порушеннях чинного законодавства. Це здається диким. Як можливо таке вчиняти на роботі, отримувати за це гроші? Взяв форму, пагони, пістолет, транспорт і стверджує: “Я начальник поліції!”. Чи у нього є якісь знання?

Анекдотична ситуація! При всіх промахах і людяності колишнього керівника поліції, такого хамства журналістами не відслідковувалося. З моменту скоєння злочину і реєстрації пройшов місяць. Я потратив час, щоб зареєструвати заяву про злочин, а мав би це зробити за 24 години в перший день звернення...

До речі, на офіційний запит новому начальнику поліції пану Швецю про те, чи перебуває на обліку  справа по заяві жителя с.Туча за 2004 рік про протиправні злочинні дії все тієї ж персони, він відписався, що така інформація затаємничена!

Тяжко про таке писати. А що зміниться, якщо не писати, а що зміниться, якщо писати? Просимо громаду долучитись до обговорення даної теми.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Влад Лісовий

    Кадри звірства української влади почали показувати по всьому світу!



    Авторитетний норвезький телеканал на всю Європу показав криваві кадри розгону ветеранів АТО в центрі Києва.



    Норвезькі журналісти прямо називають українську владу злочинним угрупованням яка взяла владу в свої руки заради збагачення своїх кланів.



    Цинізм полягає ще і в тому, що і Порошенко, і Аваков, і Турчинов, і Яценюк і 90% нинішньої влади прийшли до влади на крові тих кого вони кілька днів тому по-звірячому побили і публічно принизили.
  • Вадим Лозінський

    Молодець журналіст, якби в нашій країні було б більше таких свідомих громадян ми жилиб краще. А наша поліція гірше бандитів в тих хоть якісь ,,понятия" є , їм нові машини нова форма зарплата в рази більша ніж в простого робітника , а вони як не працювали так і не працюють!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up