Лікуємо наші ніжки

Лікуємо наші ніжки

Мозолі часто з'являються після носіння тісного взуття, а бородавки завжди пов'язані з вірусом папіломи людини. Як позбутися цих захворювань шкіри на ступнях за допомогою народних засобів.

Мозолі — це результат дії захисного бар'єру шкіри.

Це припухлі і нечутливі ділянки шкіри, які утворюються в результаті тиску (зазвичай, це п'яти, пальці і ті місця, де кістки покриті дуже тонким шаром шкіри).

Одні мозолі можуть бути болючими, а інші ні, але краще видалити їх, щоб вони не псували зовнішній вигляд ступень і не доставляли тобі клопоту в майбутньому.

Відео дня

Кращий спосіб позбутися від мозолів — потримати ноги в гарячій воді, щоб розм'якшити шкіру, а потім скористатися пемзою. Повторюй цю процедуру двічі на тиждень. Ще один хороший засіб: натерти ступні половинкою червоної цибулини перед сном.

Маска з цибулі й оцту

Замочи дві цибулі в винному оцті і приклади до мозоля. Оберни ногу харчовою плівкою і одягни шкарпетки. Залиш маску на всю ніч, а вранці потри п'яти пемзою.

Засіб з кропиви

Розімни жменю стебел і квіток кропиви в ступці, щоб вона дала сік, змішай її з водою і збий все в блендері до однорідності.

Наноси пасту на мозоль кілька разів на день, даючи їй висохнути на повітрі. Ти також можеш використовувати календулу або маргаритки.

На основі соку інжиру

Інжир — це відмінний засіб проти мозолів. Досить вичавити з нього сік і нанести кілька крапель прямо на мозоль.

Точно таким же ефектом володіє лимон, тому що цитрусова кислота, яка міститься в ньому, дуже ефективна проти мозолів. Можна просто потерти мозоль скибочкою лимона, забинтувати ногу, надягнути шкарпетки і лягти спати.

Настій ромашки

Ромашка володіє безліччю корисних властивостей, в тому числі допомагає впоратися з мозолями.

4 столові ложки квіток ромашки кип'яти в 1 літрі води протягом 15 хвилин. Зніми з вогню, накрий кришкою і трохи охолоди настій. Після цього перелий його у велику ємність і розбав великою кількістю води. Занур у настій ромашки ступні і тримай їх там, поки він не охолоне повністю. Огрубіла шкіра стане більш м'якою, і ти зможеш скористатися пемзою.

Компрес зі шпинату

Шпинат не тільки зробить тебе сильнішим, але і допоможе позбутися від мозолів.

40 г промитого шпинату подрібни листя і загорни їх в марлю. Приклади компрес до мозолів на 20 хвилин. Повторюй цю процедуру щовечора перед сном.

Як позбутися бородавок на ступнях?

Так як вони викликані вірусом папіломи людини, вони дуже заразні і вимагають особливого лікування. Вони можуть з'являтися на будь-яких місцях людського тіла, але на ступнях вони зазвичай найбільш болючі і заважають людині нормально ходити.

Часник

Його противірусний і протимікробний ефект допомагає боротися з бородавками. Подрібни зубчик часнику і нанеси його прямо на бородавку. Закрий шкіру тканиною і залиш так на весь день. Перед сном поміняй пов'язку і використовуй новий зубчик часнику.

Алое вера

Воно дуже корисно для шкіри і особливо ефективно проти підошовних бородавок.

Якщо у тебе вдома росте алое вера, відірви від нього один листочок, розріж його вздовж і витягни м'якоть. Нанеси її прямо на бородавку.

Ти також можеш прикласти до бородавки безпосередньо лист алое надрізаною стороною вниз. Залиш алое на шкірі мінімум на дві години.

Яблучний оцет

Це засіб відмінно справляється не тільки з мозолями, а й з бородавками. Найкраще наносити оцет на ніч перед сном.

Змочи ватний тампон в оцті і нанеси його на область бородавки. Закріпи його на ступні стрічкою або пов'язкою, одягни шкарпетки і лягай спати. Вранці ти можеш змінити пов'язку і повторити процедуру, якщо хочеш. Після двох тижнів такого лікування у бородавки не буде жодних шансів.

Ефірні масла

Деякі ефірні масла дуже ефективні проти бородавок. Особливо ці:

  • масло рицини

  • масло чайного дерева

  • масло лимона

Це дуже ефективні природні антисептики. Тобі всього лише потрібно нанести декілька крапель на проблемну зону і злегка помасажувати шкіру. Роби цю процедуру щовечора.

Банан

У банановій шкірці міститься дуже багато калію, тому вона володіє величезною кількістю корисних властивостей. Прикладай бананову шкірку внутрішньою стороною до бородавки щоночі протягом двох тижнів (щоразу використовуй шкірку нового банана).

Імбир

Свіжий корінь імбиру, змішаний з подрібненим сирим або вареною картоплею, - відмінний засіб проти бородавок.

1 шматочок кореня імбиру натри на тертці і змішай з 1 картоплею, нарізаною кубиками. Подрібни обидва інгредієнта в пюре (ти можеш відварити картоплю, щоб полегшити собі завдання, але так ти позбавиш себе її корисного поживного соку).

Нанеси суміш на бородавку, накрий її тканиною і залиш на всю ніч. Повторюй кожен день, поки бородавка не зникне повністю.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up