Лісосмугу знищили по закону, але не по совісті

Лісосмугу знищили по закону, але не по совісті

На гарячу лінію редакції “RIA-Козятин” з вівторка почали надходити дзвінки від мешканців вул. Матросова, що недалеко від них вирізається лісосмуга. 

Представники преси виїхали на місце події. Там працювала бригада лісгоспу. Від лісника управління агролісу Олександра Стуса ми отримали такий коментар:

— У вівторок, 21 лютого, бригадою козятинських електромереж були спиляні аварійні дерева, які несли загрозу електролініям з напругою 10 тисяч вольт. У нас і в Козятинських електромережах є дозвільні документи від екологічної служби, що дерева аварійні. Днем раніше місцеві жителі викликали на місце події міліцію, але після приїзду останніх ніхто з місцевих до них не вийшов. Ми не зрізали жодного дерева. Ми пиляємо на дрова зрізані, що належать агролісу. Прибираємо за собою, спалюючи гілки.

На питання журналіста, чи не краще гілля не спалювати, а віддавати комусь з місцевих, лісник відповів, що вони пропонували та ніхто не хоче їх брати.

Відео дня

Місцеві мешканці при спілкуванні з пресою наголошують, що можна було зробити інакше. У аварійних деревах позрізати верхи і вони відновилися б новим гіллям. Лісопосадка слугувала, щоб не дуло з поля. Тепер її не буде, а нову ніхто не посадить. Та й коли вона виросте... У лісосмузі росли і фруктові дерева (яблуні), їх поламали.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up