“Люди хочуть побачати не картинки, а реальні справи" - Олександр Реп’ях

“Люди хочуть побачати не картинки, а реальні справи" - Олександр Реп’ях

Відверте інтерв'ю з кандидатом в депутати по одномандатному округу №13 Олександром Реп’яхом.

Вибори вже на цих вихідних. Люди думають, кого обирати. До влади тягнуться діючі нардепи та депутати місцевих рад. Ми вирішили поспілкуватись з Олександром Реп’яхом, який жодного дня не був при владі, але своїми численними здобутками показав, що може змінити країну. До того ж, Олександр є одним з лідерів виборчих перегонів в окрузі №13 та записаний під №9 в бюлетені.

—  У вас великий рейтинг. Країна потребує змін. Чому йдете по округу №13?

Я живу у своєму рідному краю все життя. Розвиваю лікувально-оздоровчу сферу в районі. Моя дружина - очолює дитячий садочок. Ми з дружиною кожного дня змінюємо наш регіон на краще. Проте людям, які тут живуть, ніхто не допомагає з представників влади, їх проблеми не вирішуються роками. Реформи проходять, але ніхто не бачать результату. Діючі депутати Верховної Ради, обласної ради, чиновники вони не виконують свої обов'язки, а згадують про те, що щось треба зробити лише коли починаються вибори. Також, під прикриттям різних партій, йдуть сумнівні кандидати, які для людей нічого не зробили. Що ж вони можуть у Верховній Раді зробити? Голосувати, як скаже партія?

На моє переконання депутат - це не просто людина, яка пише закони і голосує. Депутат - це міст між народом та Президентом, Прем'єр-міністром та місцевими чиновниками. В нашій країні депутат має багато функцій, проте діючі можновладці ними користуються ним лише в своїх інтересах. І мене це дивує. Вони роками при владі і знають проблеми регіону, але лише показують картинки, як все вони красиво зробили,  але крім цих картинок, їм більше нічого показати. Я зміню цю тенденцію. Буду кожного дня звітувати про свою роботу і люди побачать не картинки, а реальні справи.

— Ви балотуєтесь перший раз. Що скажете про передвиборчу кампанію? 

— Це дуже брудна та складна кампанія. На мене та на мою сім’ю “виливають” дуже багато замовного бруду. Намагаються придумати історії, які не співпадають з дійсністю. За всі свої справи я відповідаю і намагаюсь робити лише добро. Інші кандидати рвуться до влади, нехтуючи моральним принципам. Це показує, що вони починають з брехні, тому і далі будуть брехати. Для них головне - посада та гроші. Я ж пропоную зовсім інший підхід. Де головною рушійною силою є народ та експертне середовище. Я вважаю, що краще за людей ніхто не знає, що їм потрібно. А вся ця “чорнуха” нехай буде на совісті тих людей, які її замовляють.

— Ви підтримуєте Президента, але не є в команді Зе, деякі називають вас клоном ЗЕ Команди?

— (Сміється). Як мене тільки не називали. І проектом Юрчишина, і як ви сказали клоном Зе. Я самовисуванець, ніколи не був ні в чиїй партії. Ні від кого не залежу. За мною ніхто не стоїть, ні партія, яка буде вказувати що робити. Моя - партія це жителі мого округу № 13 - мої Земляки. В кожного з них є свої проблеми, що не вирішують роками. І вони самі почнуть вирішувати свої питання.



— Яким чином?

— Перше, що треба зробити - це взяти на себе політичну відповідальність та зняти недоторканність з Президента, депутатів та суддів. Люди обирають свого представника, а не корумповану касту.

Друге, і це стовп моєї програми - народовладдя. Не коли люди ходять за депутатом і щось в нього просять, а коли депутат виконує їх волю. Це зробити дуже просто. В нас готується сайт де кожна людина від 18 років - голосуватиме за кожне моє рішення у Верховній Раді. Законопроект буде на сайті, де кожен зможе з ним ознайомитись і прийняти рішення. Водночас я та мої помічники в межсесійний період їздитимемо по всім селам і містам округу, де письмово можна буде проголосувати за моє рішення. Все буде на сайті відкрито.

Третє, моя робота, виступи в Раді на комітеті, тощо онлайн транслюватиметься на сайті. Люди зможуть бачити кожен мій крок. Вони обирають свого представника і повинні його контролювати.

— У нас досить складний регіон. Як будете вирішувати проблеми?

— Щоб вирішувати, потрібно виконувати волю народу. Я зроблю новий формат роботи народного депутата.  Ми збираємо всі побажання людей. В нас велика кількість розумних та обдарованих спеціалістів в кожній сфері. Наші лікарі, вчителі, юристи, будівельники краще всіх знають, як зробити з нашого округу цукерку. Я неодноразово заявляв, що кожен мій голос у Верховній Раді буде на контролі в усіх жителів округу.

В нас є пріоритетні напрямки. По-перше, це ремонт доріг. Особливо в сільській місцевості та місті Хмільник. Не можна, щоб до курортного міста не можна було доїхати. По-друге, в Калинівському районі досі не відновлені будинки після вибухів на військовому арсеналі. Вже пройшло два роки. По-третє, необхідно ліквідувати екологічну небезпеку в Козятині. Прибрати сміттєвий полігон, бо сморід з нього заважає людям дихати. Відновити каналізацію, яка у такому великому місті в аварійному стані.

— Як повернути молодь в село?

— Про проблеми села можна говорити довго, а я пропоную швидко діяти. В селі повинні бути вчитель та лікар. Необхідна державна програма, щоб після навчання в університетах на бюджеті, наступні три роки молоді вчителі та лікарі працювали в селах з підвищеними зарплатами та пільгами.

Для цього потрібна інфраструктура. Щоб держава виділяла кошти на ремонт дитячих садочків, шкіл та амбулаторій.

Справедливе розділення паїв. Рівномірно за кількістю населення, а  не так як вирішив сільський голова.  Господарем своєї землі повинен бути той, хто її обробляє.

Потрібно повернути молодіжні кредити та удосконалити систему підтримки молодих сімей та малого бізнесу. Це створить потужний середній клас та дасть поштовх розвитку нашої держави.



— Чому люди повинні голосувати саме за вас?

— Не так за мене, як за своє майбутнє. Тому, що тепер кожен із жителів округу впливатиме на роботу депутата у Верховній Раді. Я ніколи не був при владі та жодній партії. Моїми конкурентами є діючі нардепи, депутати обласної ради, чиновники різних рівнів. Вони були всі при владі, стрибали  з партії в партію. Я просто хочу, щоб люди їхали рівними дорогами, отримували якісну освіту, не чекали по кілька годин швидку та не стояли в кілька годин в чергах за субсидією. А змінити все це можете лише ви, і я готовий стати рушійною силою цих змін. 

— Про що ви мрієте?

— Щоб люди посміхались, раділи життю, не турбувались про завтрашній день. В нас протягом останніх років було стільки негативу, що люди ходять по вулиці, їздять в транспорті дуже сумні. В нас творчий, талановитий та красивий народ. В Україні закладений великий скарб - це її люди. Люди - це найцінніше, що є в нас. Я мрію, щоб люди відчули зміни на краще, і це можливо.

— І наостанок. Олександре, “в чому сила?”

— Сила в людях, моїх Земляках. Ви найкращі. Змінимо країну разом!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up