Люди проти вирізки в парку

Люди проти вирізки в парку

Майже всі помічені дерева для вирізки-здорові

Каріна, учениця ліцей-школи

— Хочеться, щоб був затінок, коли дуже жарко.

Відео дня

Володимир Іванович Цимбалюк, підприємець, громадський діяч

Вважаю питання незаконного знищення дерев (саме знищення, а не обрізання) - одним з нагальних питань міста. Своїми злочинними рішеннями керманичі Козятина за останній період особливо активно стурбовані питанням знищення зелених насаджень. Створюється враження, що вони вже сидять на чемоданах, придбані квитки в один кінець і їм абсолютно байдуже, чим будуть дихати городяни завтра. Щось подібне робили фашисти, коли відступали з нашої землі... Думка городян однозначна: в центрі міста готують майданчик, вільний від дерев. Дерева вирізаються по-злодійськи, крадькома. То тут, то там на вулицях несподівано з’являються нові пеньки на місцях абсолютно здорових дерев. Місто поступово перетворюється на Сіті-Пеньк!!! Страшне видовище відкривається при в’їзді в Козятин з боку вулиці Куликівського. Там близько вісімдесяти пеньків зустрічають містян та наших гостей своїм безглуздим виглядом.  Ось вона - візитна картка “активної” діяльності Сашка Пу і його команди!!! Саме таким безглуздим виглядом зустрів активістів, що прийшли на зустріч з міським головою, ще один “діяч” міста Костя Марченко. Міський голова активно “прогуляв” декілька годин свого робочого часу, уникаючи зустрічі з обуреними його діями людьми. Як завжди, нічого не зміг пояснити переляканий не на жарт деревознищувач Малащук, намагаючись переконати присутніх у своїх величезних досягненнях заради блага городян та був щиро здивований, що вони не оцінили його титанічних трудів.

А хто відповість за пошкоджені дерева, які так по-варварськи пронумерували, здерши кору сокирою?

Тетяна Єрмолаєва, громадський діяч:

— Була оголошена акція, щоб захистити парк від зрізання дерев. Це буде чи зрізання дерев повне, чи очистка — на даний час не зрозуміло. Ми хочемо оголосити таку акцію: кожен мешканець нашого міста може вибрати одне дерево і буде його захищати. Більшість дерев, які підлягають тут зрізу, не мають вигляду аварійних. Є сумнів, що це треба робити. Зрізати, то ми можемо, а чи буде відновлено? Хто їх посадить і коли вони виростуть? Парк знаходиться в центрі міста, це легені. Хотілося б, щоб на акцію прийшла більша кількість людей, особливо, людей похилого віку, які прожили в цьому місті багато років. Молодих людей, які мають дітей і тут прогулуються. Адже в центрі, це єдина така зона, де можна літом не попасти під опіки сонця. Ну, маємо надію, що люди будуть мати активнішу позицію. Запрошую всіх активно поставитися до цього питання, до обговорення, до участі, тому що це дуже важливо для нашого міста.

Олексій Чумак, мешканець Козятина

— Проживаю з народження в цьому місті. Вирізання дерев стало нібито нормальним, як хобі? Куди далі вони йдуть, невідомо. І ніхто замість цих дерев нічого не садить. Вони тільки зникають, а на їхньому місті просто пуста територія і пеньки. Людям треба якось стати на захист цих дерев, тому що іншого виходу немає.

— Я виступаю проти зрізання цих дерев, тому що це неправильно зроблено.

— Вони абсолютно всі зелені! Деякі є сухі? Але єдину липу на весь парк не слід зрізати. Люди ходять, з неї цвіт зривають. Навіть приходили з драбиною...

Діана і Настя, школярки

— Не буде ніякого затінку! Буде вже не парк!

Тамара, мешканка міста

— Ті, що вже старі дерева і загрожують життю, нехай ріжуть. Але ж зовсім все вирізати! Що ж тут залишиться.

Марія Кашперовецька, місцева поетеса

— Я дуже негативно ставлюся до вирізки дерев у цьому парку. Хай раніше посадять, а тоді вирізають. Там вирізали на площі каштани. Я сіла там на лавці і написала вірш: “Утренняя прохлада, ну то еще надо. Каштаны свечи зажгли в небеса. Боже мой, ну какая краса”. Коли каштани цвітуть, то їхні квіти, як свічки…

— Людям не буде, де вийти посидіти. Більше ніде немає такого місця. Діти граються, ну що кому треба, навіщо так?

Олександр Богачук, місцевий житель

— Я проти. Це єдине місце, де діти можуть погуляти, відпочити. Це чистий кисень. Машин, бачите, скільки в нас у Козятині? Уже й пробки є, я їхав машиною від “Мандарина”, то не можна проїхати. Біля пошти не можна проїхати. А парк повинен бути. Я проти, щоб вирізали.

Галина з Козятина

— Я проти нищівної вирізки дерев. Тут і так їх мало.

— Хай спочатку посадять, а потім — зрізають.

Олена, м. Козятин

— Моє ставлення негативне. Тому що дерева ростуть дуже довго і, щоб виросло повноцінне дерево, потрібно приблизно 40-50 років. А купили туї, посадили, туї не прийнялись. Питання: навіщо купувати кущі, коли можна було купити саджанці нормальних дерев і посадити, щоб ці дерева, як відживуть свій вік, була зміна нова, заміна дерев.

Ірина Заболотна, громадський діяч   

— Я категорично проти вирізки дерев, тому що коли сьогодні посадити дерево, то треба 60 років чекати, щоб воно виросло. Це єдина зона відпочинку в Козятині і потрібно зберегти кожне дерево. Тільки там, де сухе гілля, попідрізати його.

Це єдиний, безальтернативний парк.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up