Марнотратству перешкодити може лише активна позиція не байдужих громадян

Марнотратству перешкодити може лише активна позиція не байдужих громадян

Чому міський голова не бажає виконувати власні передвиборчі обіцянки?

Не знаю, на жаль чи на радість, але проблемою радикальних змін у водопостачанні нашого міста більше переймаються журналісти газети “RIA-Козятин”, ніж міський голова О. Пузир. Свідченням уваги до цієї проблеми є й нещодавно проведений в редакції “круглий стіл” за участі фахівців в галузі водопостачання.

На жаль, таким же свідченням, але вже безвідповідальності перед жителями міста і, в першу чергу, перед нашими дітьми, стало ігнорування міським головою О. Пузирем цього важливого зібрання. Він відмовився брати участь в обговоренні проблеми водопостачання. Висновок учасників “круглого столу” був однозначний: в нинішніх умовах, коли міський бюджет зріс втричі - гріх не добудувати розпочатий ще в 90-ті роки водогін з с. Селище до м. Козятин, і дати можливість козятинцям пити чисту джерельну воду, поклади якої ще в 80-ті роки розвідали геологи. Цікаво те, що міський голова нібито бажає вирішити проблему питної води, навіть вивів її на перше місце в своїй передвиборчій програмі, досить переконливо загітував міських депутатів виділити більше 600 тис. гривень на оновлення проекту будівництва водогону. Але після “освоєння” виділених коштів далі не пішов ні на крок.

Хочу нагадати козятинцям про те, що коригування проекту діє не більше трьох років і після цього терміну потребує повторних перерахунків в разі, коли будівництво об’єкта не проводиться, а це чергові даремні витрати з бюджету. Питається, для чого робити зміни в проект, якщо міська влада водогін не планує. Відповідь напрошується сама, вона очевидна, мабуть, як громадянам, які цікавляться проблемою водопостачання, тим більше учасникам “круглого столу” — це робилось для того, щоб без зусиль “відмити” немалі гроші. Марнотратству, м’яко кажучи, перешкодити може лише активна позиція не байдужих громадян, які ще не перевелися в нашому місті.

Відео дня

Тому я закликаю міських активістів, а також депутатів міської ради ініціювати громадські слухання, присвячені вирішенню постачання якісної води в оселі козятинців.

Олександр Гвелесіані, депутат міської ради 7 скликання, міський голова 1-4 та 6 скликань

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up