Минає рік, як ми втратили нашого Героя Богдана Іщука

Минає рік, як ми втратили нашого Героя Богдана Іщука
  • В останній день березня 2022 року на війні загинув 20-річний Богдан Іщук. Сьогодні минає рік, як Козятин втратив Захисника та Героя.

Народився Богдан Іщук 3 червня 2001 року. Першим його колективом був садочок № 4. Освіту здобув в школі № 2 нашого міста.

Після школи вступив до залізничного училища, де успішно освоїв фах помічника машиніста тепловоза та електровоза. Паралельно набув кваліфікацію слюсаря рухомого складу.

По завершенні навчання в липні 2020 року працював в локомотивному депо нашого міста та вступив на заочну форму навчання до Київського університету залізничного транспорту. В грудні цього ж року був призваний до лав Національної гвардії України.

Відео дня

Служив у місті Слов’янську, там же прийняв присягу на вірність народу України. Після присяги був переведений в місто Рубіжне, де став старшим стрільцем першого патрульного взводу стрілецького батальйону.

Під час чергового авіанальоту противника 31 березня 2022 року Богдан загинув.

3 квітня минулого року громада нашого міста стоячи на колінах живим коридором зустрічала Героя Богдана Іщука. 4 квітня воїна провели в останню путь.

— Сьогодні минає рік, як ми втратили нашого Захисника та Героя Іщука Богдана Олеговича. Ще зовсім юний козятинчанин Богдан, солдат Національної Гвардії України, старший стрілець стрілецького батальйону в/ч 3035 м.Слов'янськ, де проходив строкову службу з листопада 2020 року, — опублікувала допис голова козятинської міської ради Тетяна Єрмолаєва. — 31 березня 2022 року вірний військовій присязі під час захисту Батьківщини потрапив під ворожий артилерійський обстріл на позиції біля міста Новодружеськ Лисичанського району Луганської області та отримав поранення не сумісне з життям. Назавжди 20 річний Боєць, сміливий Воїн, герой нашої громади. Пам'ять про нього назавжди залишиться у наших серцях та ми вічно будемо вдячні Богдану за його боротьбу та подвиг.

Другий козятинський ліцей опублікував відеопам'яті. Ролик підписали: «31 березня минає рік з дня загибелі нашого випускника Богдана Іщука. Пам'ятаємо, сумуємо, не пробачимо».

 

Читайте також:

За рік війни Козятинщина втратила більше 60 Героїв. Згадаймо тих, хто загинув за нас

Оновили Алею пам’яті. Як вона тепер виглядає — фото

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • Наталья Гуральчук

    Вічна і Світла Пам’ять нашому дорогому і коханому Герою 🇺🇦. Ти наш Янгол Небесний , Царство Небесне мій хлопчик 💔
  • Марина Кобернюк

    Вічна пам'ять Герою🙏🙏🙏
  • Наталія Генсіцька

    Вічна пам'ять, царство небесне.
  • Валентина Дембицкая

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up