Міст через залізницю на Білоцерківській жде обвалу?

Міст через залізницю на Білоцерківській жде обвалу?

Його обіцяють відремонтувати в наступному році

Уявіть собі, що одного прекрасного дня через міст на Білоцерківській йтиме маленька дитина — хлопчик чи дівчинка. Одночасно їхатиме багатотонна машина. Раптом міст під вагою важковаговика рушиться! А в цей час, внизу, по колії, прямує пасажирський потяг. У результаті — гинуть люди, а що ж влада? Як завжди, розводить руками та висловлює співчуття?

Подібна картина може статися у нас в Козятині. Чи знає про це керівництво залізниці, яка в Україні, як відокремлений підрозділ військового призначення?

Відео дня
 

Сім тисяч тонн за добу!

Щодня по мосту, що сполучає дві частини міста в районі вулиці Білоцерківської,  проїжджає величезна кількість автомобілів. Журналісти “RIA-Козятин” порахували, що за 20 хвилин перетнуло штучну споруду більше 100 машин різного тоннажу. Здійснивши нескладні математичні підрахунки, стає зрозумілим, що за добу тут проїжджає більше семи тисяч автомобілів.

Виникає питання, а яка ж пропускна спроможність цього мосту? Адже він у аварійному стані — це видно неозброєним оком. На доріжках для пішоходів “зяють” страшні дірки.

Він дрижить та вібрує так під вагою багатотонного автомобіля, що хочеться швиденько перебігти на інший бік…і з радістю ступити на землю. Проїхати мамі з коляскою по такому горе-тротуару — випропобування не для слабкодухих. Цим шляхом дістаються і учні до школи. Їм мами наказують: “Уважно дивись під ноги, щоб не втрапити у дірку на мосту!”

 

Півстоліття без ремонту

Прокоментувати ситуацію газеті “RIA-Козятин” погодились у “Вінницькому облавтодорі”.

— Поки що міст не аварійний, — стверджує начальник відділу технічної експлуатації Володимир Каленський. — За п’ятибальним ступенем аварійності він посідає третій рівень зношеності. Але на даний період часу завершується робота над проектом реконструкції мосту. За планами, її мають здійснити у 2017 році. Капітального ремонту мосту не проводилось уже протягом 50 років. А те, що у мості дірки, то я їх не бачив, хоч і був там цієї весни...

Пан  Володимир пообіцяв, що зв’яжеться з відповідними службами і дасть указівку залатати пробоїни в мості на Білоцерківській в Козятині. На питання журналістів про те, чому не стоїть перед в’їздом на міст знак обмеження тоннажної пропускної спроможності споруди, він відповів досить туманно. Мовляв, якщо не стоїть, то і не треба.

 

Водії надіються тільки на Бога, коли його перетинають

— Навіть неозброєним оком видно, що міст аварійний, — каже водій-далекобійник Віктор. — Я проїжджав багато подібних споруд, і з упевненістю можу сказати, що по ступеню вібрації мосту під вагою машини можна говорити, що він потребує негайного ремонту. Обов’язково слід встановити знак, який обмежує тоннажну пропускну спроможність. Ми надіємося тільки на Бога, коли перетинаємо такі мости.

— Хочеться вірити, що така важлива і, водночас, небезпечна споруда вистоїть та дочекається капітального ремонту, — сподівається працівник залізниці, помічник машиніста Леонід.

І ми його підтримуємо. Так не хочеться, щоб він звалився на голову пасажирам швидкого потягу разом з пішоходами...

 

 

Із більше 16 тисяч автомобільних мостів і шляхопроводів в Україні діючим нормам відповідають лише половина. Решта — в  аварійному або передаварійному стані. Це пов’язано з тим, що одна частина їх була побудована ще до Другої світової війни. Більша половина — 50-70 р. минулого століття.

Серед причин такого критичного стану дорожньої інфраструктури експерти називають збільшення транспортних потоків і навантажень від них, а також колосальне недофінансування дорожньої галузі в останні 10 років.

Марічка Стасюк


Ми запитали у козятинців: "Чи не страшно вам ходити по мосту на Білоцерківській?"

 

Катерина Пилипчук (23), декретна відпустка:

— По пішохідному переходу проїхати із дитячим візочком дуже важко. Самих дітей теж страшно пускати.

 

 

Олег (42), слюсар:

— Міст дуже вузький. Велосипедисту страшно їхати, адже може зачепити фурою.

 

Світлана Левицька (50), терцентр:

— Пішохідний перехід дуже вузький. Дуже страшно йти мостом, бо він увесь у дірках.

Оксана (42), домогосподарка:

— Міст дуже вузький для транспорту. Неможливо розминутися вантажним автомобілям.

 

Олена (25), продавець:

— Фура проїде — міст труситься та дрижить увесь. Дуже страшно йти.

 

Олександр (26), водій:

— Видно, що міст аварійний і потребує негайного капітального ремонту.

 
 
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up