“Міцна сім’я - міцна держава”

“Міцна сім’я - міцна держава”

“Сім’я ”- це слово ми чуємо щодня з самого дитинства.

Що ж позначає це поняття - “сім'я”? У тлумачному словнику ми знаходимо визначення: “Сім’я: група близьких родичів, що живуть разом”, або “сім’я - це близькі родичі, які живуть разом і яких об’єднують спільні інтереси”. Які це інтереси? Матеріальні? Якщо ми говоримо про справжню сім’ю, то, думаю, що ні.

У “справжній” сім’ї головним початком є любов.”Тому вони вже не двоє, а одне тіло”- читаємо ми у Святому Писані від Марка. І справді, коли чоловік та дружина є одним цілим, переживають всі незгоди разом, розділяють всі негаразди навпіл, а щастя множать між собою, тоді - це міцна сім’я. Від любові в сім’ї народжується потомство, яке зростає у мирі, благодаті, бачить гарний приклад поваги батька до матері, любов та пошану матері до батька. У майбутньому такі діти будуть переносити модель поведінки такої родини у свою. При пошані, покорі, любові, чесності сім’я буде дуже міцною із правильним прикладом для майбутнього нашої держави - дітей.

На жаль, цінність справжньої сім’ї зараз відсувається на другий план. Люди у гонитві за кар’єрою, матеріальними цінностями, успіхом - не дозволяють собі зосередитися на сім’ї, часто відкладають її на потім, не народжують дітей, вважаючи, що це приносить проблеми, забираючи кошти, що потрібно виходити із своєї зони комфорту. Причиною цього є відсутність християнської віри. Але під кінець життя вони розуміють, що позбулися свого продовження, втратили можливість дати нове життя і, тим самим, продовжити життя собі. Але це страшно, тим більше, коли усвідомлення приходить надто пізно. Тому на початку книги Буття Бог дав заповідь людям: “Плодіться та множіться”.

Відео дня

Зараз на зміну офіційного шлюбу приходить так званий “цивільний”. Тобто люди живуть разом, ведуть спільне господарство, але перед обличчям держави вони  не є чоловіком і дружиною. Вважається, що за таких умов легше розійтися, якщо раптом не зійшлися характерами. Це, на мою думку неправильно. Адже Біблія дає нам заповідь: “Не чини перелюбу”. Цивільний шлюб - він без обов’язків, в ньому рідко народжуються діти, тому як молоді люди вступають в цивільний шлюб для того, щоб не мати дітей, але якщо в таких сім’ях народжуються діти, вони почуваються невпевнено, тривожно. Їм не вистачає відчуття стабільності, вони не впевнені в тому, що батьки будуть разом і поруч. Такі діти і виростають із відчуттям невпевненості, тривоги, страху, переносячи це у доросле життя. Ми не можемо будувати міцну державу з невпевненими у собі людьми, чи з агресивними, де модель поведінки в сім’ї  - агресія, рукоприкладство, образи, алкоголь.

“Що Бог з’єднає, людина хай не роз’єднає”. На жаль, у сьогоденні християнські моралі сім’ї зникають. Подружжя піддається спокусам, впускаючи у своє життя інших. На зрадах, обмані люди розлучаються, тим самим руйнуючи майбутнє держави. Справжня сім’я заснована на духовних цінностях, де є жертовна любов. Я процитую уривок із Святого Письма : ”Посл. до Ефс. 5:22-28. Жiнки, корiться своїм чоло­вiкам, як Господевi,  бо чоловiк є голова жiнки, як i Христос глава Церкви, i Вiн же Спаситель тiла.  Але як Церква пiдкоря­ється Христу, так i жiнки своїм чоловiкам у всьому.

Чоловiки, любiть своїх жiнок, як i Христос полюбив Церкву i вiддав Себе за неї,  щоб освятити її, очистивши водяною купiллю через слова;  щоб поставити її пе­ред Собою славною Церквою, яка не має плями‚ чи вади, чи чо­гось подiбного, але щоб вона була свята i непорочна. Так повиннi чоловiки любити своїх жiнок, як свої тiла: хто любить свою жiнку, любить самого себе.”

Любов повинна бути не егоїстична, а внутрішня, глибинна, сердечна така, коли ми можемо пожертвувати собою заради коханої людини. Правдива сім’я є скарбницею цінностей, носієм і плекатильницею традицій. Сучасна сім’я, незважаючи на те, що диктує сьогоденний соціум, має плекати подружню вірність, взаємоповагу, батьківство. Лише уявіть суспільство, де немає брехні, зрад, агресії, розлучень. Де діти зростають у щасті, любові, благодаті. Таке суспільство, однозначно, побудує міцну державу.

Особисто я вважаю сім’ю непорушною цінністю. Змінюються часи, епохи, правителі, еталони та ідеали. Лише сім’я є незаперечною цінністю, тому що це продовження роду, беззастережена підтримка, прийняття любові. Сім’я - це коріння, це основа, це будинок, без якого немислиме життя жодної людини, в який би час вона не існувала. Але я маю на увазі справжню модель сім’ї - християнську сім’ю.

Автор: Анна ДІДЕНКО, учениця 7-Б класу Козятинської ЗШ I-III ступенів №5

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга Диденко

    Яке інформ агенство Ріа???

    Стаття Анни Діденко. !!!
  • Ольга Диденко

    Де автор статті? Чому не вказано????

    Катя reply Ольга Диденко

    "Інформагенство" пишеться автоматично))) Авторка вказана в кінці статті) спокійніше)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up