Молоде покоління вражає світлим розумом

Молоде покоління вражає світлим розумом

В'ячеславу Кособуцькому 9 років. Він навчається в Козятинській СШ №1 ім. Т. Г. Шевченка. Ексклюзивне інтерв’ю газеті “RIA-Козятин” хлопчик дав з дозволу бабусі і дідуся в їх присутності.

— Що б ти хотів сказати про інформатику?

— Всі люди звикли до системи Android. Це — найпоширеніша система в усьому світі. Але ще придумали Iphone, і в магазинах стоять кілометрові черги за ними. Люди забули про систему Microsoft, хоч вона теж поширена. До речі, у бабусі на комп’ютері є теж Microsoft, система Windows 7, а у мене — Windows 8.1. На планшеті в мене Android.  

— Чи є якась грань між можливостями комп’ютера і думкою людини?

Відео дня

— Калькулятор - дуже хороший знавець математики. З нього робиться комп’ютер, який захований в системі під виглядом мікрочіпа.

— Як ти думаєш, на сьогоднішній день таких, як ти, серед твоїх ровесників багато?

— На даний момент їх кількість може збільшуватись, якщо говорити про наукові знання інформатики.

— Хто твій основний наставник, вчитель? Чию думку ти цінуєш?

— Ціную думку вчителя. Перший вчитель - Анастасія Андріївна.

— На скільки школа, в якій ти займаєшся, є науково-пізнавальною, інформативною? Чи ти один такий, чи все це доступно всім твоїм ровесникам. Може, їм просто не цікаво?

— Буває, що не цікаво, бо на інформатиці вже частіше не навчаються, а граються.

— Вчитель не контролює процес?

— Вона контролює процес, але не дуже. Вона нам на електродошці показує.

— Діти не хочуть навчатись, а більше гратись. Хто, на твою думку, винен в цьому?

— Я думаю, що 50 на 50. Вина дітей полягає в тому, що їхню захопленість грою потрібно зменшувати.

— Як ти думаєш, які зникнуть професії в найближчі часи через комп’ютеризацію?

— Хакер, як небезпечна професія. Це полягає в тому, що її можна використовувати негативно, якщо щось взламати за допомогою хакерського обладнання. Але хакер потрібен навіть і поліцейським, тому він може бути і позитивною професією.

— Кого із вчителів ти найбільше поважаєш?

— Двох вчителів - Олену Миколаївну та Ірину Самуїлівну.

— Із продвинутих українських поетів, письменників, кого ти поважаєш найбільше?

— Вікторія Солодюк, одна із учнів. Але поважання української мови дає Тарас Григорович Шевченко, який боровся і бився за нашу Україну. Жертвував своїм здоров’ям для того, щоб захистити і нашу країну, і нашу мову солов’їну. Росії не потрібно піддаватися.

— Як ми можемо піддаватися Росії, вони ж нападають на нас...

— Вони нападають на нас через те, що ми були до них приєднані. Люди тоді не обдумали цього, тому й запросто приєдналися.

— У чому тобі не щастить? А в чому щастить?

— Не щастить в рибалці, а щастить в математиці і в майнкрафті. Майнкрафт - це звичайний кубічний світ. Там багато чого цікавого: квіточки, дерева, будинки і т. д. У ньому треба виживати. Добувай і розвивайся, як можеш. Поки що я можу максимально розвинутись до заліза, якщо знайду його купками.

— Ким ти хочеш себе бачити в майбутньому?

— Я в майбутньому став би архітектором. Я би міг зробити навіть 11-поверховий будинок. Я його побудував в майнкрафті дівчинці Лізі.

— Ким ти хочеш бути: робітником чи мислителем?

— Робітником не хочу бути. Я буду робити креслення та інше. У мене взагалі фантазія дуже розвинена. Я можу будувати й свіжі будинки...

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up