М’ясо дороге — його замінить квасоля

М’ясо дороге — його замінить квасоля

Квасоля — це білок для організму людини, заряд здоров’я.

Квасолю, як цінний харчовий продукт використовували наші предки ще в давнину, а також і з лікувальною метою. Вона за вмістом білка не поступається м’ясу та рибі. Білок квасолі засвоюється організмом людини на 70% більше, ніж м’яса, а це дуже важливо.

За складом та біологічною оцінкою білкові речовини квасолі подібні до білків тваринного походження, але за іншими показниками далеко залишають позаду білки тваринного походження. Досліджено і доведено на практиці, що вуглеводи квасолі є цукристі сполуки, такі як глюкоза цукроза, фруктоза, крохмаль та клітковина. Квасоля має багато органічних кислот — лимонна, виноградна, яблучна та інші.

Цінна квасоля і за кількістю вітамінів. Бо в ній містяться вітаміни С, В1, В2, В6, РР, а також вітамін Е, фолева кислота, що регулює обмін речовин, жирів та білків.

Відео дня

За вмістом мікроелементів в ній міститься калій, фосфор, цинк, залізо, мідь, нікель, кобальт та кремній.

Дієтологи давно використовують квасолю в багатьох рецептах з дієтичного харчування.

 

Народні цілителі цінують квасолю за підвищення імунітету.

Хворі, що страждають на гастрит зі зниженою кислотністю повинні вживати квасолю для підвищення секреції шлункового соку. Її рекомендують вживати за таких захворювань: сечокам’яна хвороба, захворювання нирок, хронічні ревматоїдні артрити і подагра, захворювання печінки.

 

Цілющі рецепти

Від захворювання на цукровий діабет корисним буде такий збір: взяти 2-3 стручки квасолі, таку кількість листків чорниці, одну ложку насіння льону прокип’ятити 10-15 хвилин в 3-х склянках води. Пити такий відвар тричі на день перед їжею за 15-20 хвилин.

 

Із квасолі можна приготувати дуже смачні, корисні та незвичайні страви.

Квасоля для бутербродів: 1 склянка вареної квасолі, підсмажити цибулю, перемішати, додати трохи вареної моркви, додати спеції, добре вимішати й намащувати на хліб.

Другий рецепт: одну морквину натерти на терці або порізати яблуко, додати склянку вареної квасолі, заправити олією.

Наші бабусі надзвичайно смачно пекли з вареної квасолі пиріжки, додававши туди добре перемішану сушку.

Спробуйте, не пожалкуєте!

 

Щоб не було здуття

Щоправда, як недолік страви із квасолі “бунтують” (пучать) у кишківнику. Народна медицина пропонує проварювати квасолю до 5 хвилин, воду зливати і так робити 3-4 рази. Тоді “бунту” в кишківнику не буде.

Тож вживайте квасолю в будь-яких стравах - від салатів і до пирогів.

І будьте здорові. Смачного вам!

Іван Смолич, лікар-гігієніст, ветеран праці

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up