На день молоді центральний сквер красувався вже без бюсту Пушкіна.

На день молоді центральний сквер красувався вже без бюсту Пушкіна.

Кореспонденти “RIA-Козятин” вивчали думку мешканців нашого міста з цього приводу.

Під час опитування лунали різні думки. Хтось вважав, що Пушкіну місце в нашому місті тільки на вулиці Пушкіна. Інші вважали, що він хороший письменник і при житті не знав, що Росія стане окупантом. Були люди, яким було байдуже: знесли, то знесли, можливо, так і треба.  Хтось хотів, щоб в парку був і не Пушкін, і ніхто інший, а фонтан для дітей. У когось була окрема думка — “как так можно, вандалы!?”

Було твердження, що Пушкіну не місце в парку міста України, його місце в Росії.

Скільки людей, стільки й думок. І опитування показало, що третина мешканців міста проти того, щоб щось змінювати. Відповіді були такі: “Ми привикли”, “Це наша юність”. Це говорили люди більш зрілого віку. Жителі міста, які люблять красу, мали свою думку. Вони дискутували, що буде на місці російського поета.

Відео дня

Опитування в мережі Інстаграм серед молоді (14-18 років) показало, що 60% тих, хто взяв участь в обговоренні, не визначилися, як ставляться до знесення погруддя Пушкіна у парку, 22 відсотки підтримують, 18 — мають негативну точку зору.

А що стояло в міському сквері? Можна й подискутувати. То був не пам’ятник і не юність людей більш старшого покоління. То був не Пушкін, а посміховисько з нього. Відбитий ніс, понівечене плече з відсталою плиткою у підніжжя. Який же то пам’ятник? Погруддя було більше схоже на карикатуру.

Зараз поліція шукає винуватців події.

Нагадаємо, що у січні-лютому поточного року працювала ініціативна група людей, яка збирала підписи городян відносно демонтажу цього постаменту. 2 березня міському голові був відправлений офіційний лист з проханням надати інформацію відносно бачення процесу розгляду теми по знесенню напівзруйнованого, не маючого естетичного вигляду погруддя російського поета у міському центральному парку. “Воно являє собою хаотичне нагромадження будматеріалів, не являється оригіналом, а муляжем, впливає на виховання молодого покоління. Нагадаємо, що поет у своїй поемі «Полтава» ганьбив українського гетьмана Мазепу і зневажливо паплюжив українців, людей, що стали за свободу, називав зрадниками, — йшлося у листі. — ...В разі обговорення цього питання, просимо запросити представників редакції чи ініціативної групи на зустріч”.

Зібрані підписи були передані в міську раду з пропозицію перейменувати парк у Шевченківський і встановити там погруддя Кобзарю. Міський голова Пузир відповів, що першим етапом буде громадське обговорення. Якого він не організував, а на думки 111 людей, що підтримали ідею, наплював. Як результат, вночі “партизани” демонтували погруддя самі.

Р.S. Взагалі, останній стан погруддя російського поета і тривале його перебування на постаменті навіть після звернення сотні громадян з проханням демонтувати — говорить про істинне обличчя відділу культури міської ради.

Били молотком по носі. Намагалися відбити праве плече

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up