На маршруті Козятин-Самгородок не поважають ветеранів

На маршруті Козятин-Самгородок не поважають ветеранів

З неприємною новиною і обуренням звернувся на гарячу лінію газети “RIA-Козятин” учасник бойових дій, у якого є посвідчення на це звання, Сергій Шкадріцов.

Він мешкає в селі Флоріанівка. Добирався з Козятина додому, намагався сісти в маршрутку (білий бус), яка прямувала близько 13 години до Самгородка. Водій не захотів його безкоштовно везти, стався конфлікт… Військовий за нашою порадою письмово звернувся до голови райради, з проханням прийняти міри до перевізника, аби той провів навчання серед водіїв на знання діючого законодавства про пільговиків.

Заступник голови Козятинської районної спілки учасників АТО Василь Лопушан так прокоментував ситуацію:

— Пункт 7 частина 1 в статті 12 Закону України про статус ветеранів війни передбачає безкоштовний проїзд учасників бойових дій у громадському транспорті. Коли звучать запитання типу: “а хто тобі дав це посвідчення? А я тебе туди не посилав” - це справжнє порушенням чинного законодавства. У випадку відмови учаснику бойових дій, він повинен дізнатися про власника транспортного засобу: прізвище, ім'я, по батькові водія і час прибуття на кінцеву зупинку. Після цього потрібно дзвонити на “102” і викликати наряд поліції. Представники правоохоронних органів зобов’язані зафіксувати дане правопорушення з боку перевізника, провести розслідування і за рішенням суду притягнути до адміністративної відповідальності. У процесі вивчення обставин правопорушення, сумлінні правоохоронці можуть виявити при бажанні інші порушення, наприклад: проїзд пасажирів без квитків, перевантаження транспортного засобу, відсутність аптечки, вогнегасника тощо. Зазвичай, у цій ситуації перевізник включає “задню”, вибачається, компенсує моральні, матеріальні витрати, щоб не компрометувати себе і не втрачати свою репутацію. У випадку, якщо ситуація розвивається за іншим сценарієм, потерпілий звертається до спілки учасників АТО. Ми вміємо і знаємо, як провести з порушником закону “відповідний” захід. Кожен порушник Закону України повинен пам'ятати, що порушення закону, прав громадянина України є не лише злочин, але й великий гріх, а за гріхи, як відомо, потрібно нести відповідальність перед Всевишнім аж до сьомого покоління.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up