На Покрову було тепло і сонячно

На Покрову було тепло і сонячно

У неділю 14 жовтня в Україні відзначали три свята. Православне і греко-католицьке свято Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника Вітчизни

Настоятель храму Покрови протоієрей отець Василь відслужив літургію. Він звернувся до прихожан і віруючих, розповів про свято Покрови в житті людини, подякував тим, хто 26 років ніс з ним важкий хрест — становлення української православної церкви. Отець Василь подякував жертвеникам, які дають кошти на розбудову храму.

 

Відео дня

— З кожним роком наша церква стає кращою, — були його слова. — Ось нещодавно за гроші меценатів придбали обігрівач. Тепер в церкві буде тепло. Це дасть змогу в холодну пору року проводити вінчання і христини дітей.

 

 

Після спільної молитви “Многая літа” віруючі обійшли кругом церкви, освятивши її.

 

 

Покрова символізує засипання природи. До Покрови завжди завершували збирання врожаю. Покрова траву накриває листям, землю снігом, воду льодом, а дівчат шлюбним вінцем. Якщо на Покрова багато снігу то й буде багато весіль. Якщо вітер з півдня на теплу зиму. Вітер змінних напрямків, такою буде зима. Людей Покрова захищає від хвороб, насилля, зглазу.

 

В цьому році на Покрову було сонячно і тепло, а це означає, що зима не буде лютою.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 У Білопіллі горів житловий будинок 11:06 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up